Redactia.ro
Home » Știri » Cea mai mare pensie luată de un magistrat român. Cine este beneficiarul

Cea mai mare pensie luată de un magistrat român. Cine este beneficiarul

GALERIE FOTO (2) Cea mai mare pensie luată de un magistrat român. Cine este beneficiarul

Care este cea mai mare pensie care intră în buzunarul unui magistrat român. Iată cât valorează cea mai mare pensie luată de un magistrat de la noi din țară și cine este beneficiarul.

Cea mai mare pensie luată de un magistrat român. Cine este beneficiarul

Magistrații se grăbesc să demisioneze pe fondul discuțiilor privind desfințarea pensiilor speciale, a relatat Pro TV. În România sunt 5.067 judecători și 3.030 de procurori activi, potrivit Consiliului Superior al Magistraturii privind Starea Justiției. Anul acesta, salariul mediu net al unui judecător este de 13.369 de lei pe lună, de peste trei ori mai mare decât cel mediu înregistrat la nivelul întregii economii. La nivelul lunii august, salariul mediu brut din România a fost de 6.348 lei, iar cel net de 3.933 lei, potrivit Institutului Național de Statistică.

Cea mai mare pensie care intră în buzunarul unui magistrat român? 41.000 de lei. Atât valorează cea mai mare pensie care intră în buzunarul unui magistrat de la noi, a relatat Antena 3 CNN. Cine e beneficiarul? Conform unor surse, pensia de zeci de mii de lei e încasată de fostul procuror general Augustin Lazăr.

Cea mai mare pensie luată de un magistrat român. Cine este beneficiarul
FOTO: INQUAM PHOTOS – Octav Ganea

Ce salarii au judecătorii din România

Un judecător la început de drum are un salariu cuprins între 8.149 lei brut și 10.400 de lei brut, respectiv între 4.767 lei și 6.084 lei net, potrivit Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Un judecător cu grad de judecătorie și experiență între 0 și 3 ani are un salariu brut cuprins între 9.814 lei net și 12.525 lei brut, adică 5.741 lei net și 7.327 lei net.

Pe de altă parte, cu o experiență de 5-10 de ani sau de peste 20, salariile judecătorilor pot atinge de la 12.418 lei până la 14.375 lei venit brut, ceea ce înseamnă 7.264 lei și 8.409 de lei net, conform Pro TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: