Redactia.ro
Home » Știri » Cea mai potrivită plantă ca să ții la distanță țânțarii! Locul din casă unde să o așezi

Cea mai potrivită plantă ca să ții la distanță țânțarii! Locul din casă unde să o așezi

Cea mai potrivită plantă ca să ții la distanță țânțarii! Locul unde să o pui

Țânțarii sunt insecte mici, cunoscute pentru faptul că se hrănesc cu sângele animalelor și al oamenilor. În timp ce majoritatea țânțarilor sunt doar enervanți din cauza mușcăturilor lor care mâncără, unele specii pot transmite boli grave. Iată ce plantă este cea mai potrivită ca să ții țânțarii la distanță și în ce loc din casă să o așezi.

Cea mai potrivită plantă ca să ții la distanță țânțarii! Locul din casă unde să o așezi

Pentru a evita înțepăturile de țânțari, este recomandat să purtăm haine cu mâneci lungi și pantaloni lungi în timpul activităților în aer liber și să dormim în camere cu plase de protecție la ferestre. Este, de asemenea, util să evităm zonele cu apă stagnată, deoarece acestea pot fi locuri de reproducere pentru țânțari.

Totuși, mai există variante. Folosirea unor plante. Există câteva care sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a ține țânțarii la distanță. Aceste plante emit substanțe naturale care resping țânțarii și îi pot îndepărta din jurul zonei respective.

Iată câteva exemple:

  1. Mușețelul: Mușețelul este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și vindecătoare, dar și pentru mirosul său plăcut. Plantele de mușețel pot ajuta la îndepărtarea țânțarilor.
  2. Lavanda: Lavanda emană un miros minunat și plăcut pentru oameni, dar care ține la distanță țânțarii. Poți planta lavandă în grădină sau în ghivece, sau poți folosi uleiul esențial de lavandă pentru a crea o atmosferă în care țânțarii să nu se simtă atrași.
  3. Menta: Menta are un miros intens și răcoritor, care poate fi de neplăcut pentru țânțari. Plantează mentă în grădină sau în ghivece și poți evita astfel prezența neplăcută a țânțarilor.
  4. Citronela: Citronela este o plantă recunoscută pentru proprietățile. Emite un miros specific și puternic, care poate ține la distanță țânțarii. Poți planta citronela în grădină sau poți folosi lumânări sau ulei de citronelă pentru a crea o barieră împotriva țânțarilor.

De obicei, lavanda este cea mai apreciată, pentru că emană un miros superb și este și foarte frumoasă. Ține-o într-un ghiveci în preajma unei ferestre însorite și vei obține cele mai bune rezultate. Totodată, e important să menționăm că, deși aceste plante pot ajuta la îndepărtarea țânțarilor, rezultatele pot varia în funcție de mediul și condițiile locale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: