Redactia.ro
Home » Știri » Ceaiul care ajută creierul să funcționeze. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Am fost de 7 ori în Japonia și am văzut”

Ceaiul care ajută creierul să funcționeze. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Am fost de 7 ori în Japonia și am văzut”

Ceaiul care ajută creierul să funcționeze.

Ceaiul care ajută creierul să funcționeze. Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre efectele pe care ceaiul le are asupra creierului, dar și care este cel mai bun ceai care ajută la funcționarea acestuia.

Ceaiul care ajută creierul să funcționeze. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Am fost de 7 ori în Japonia și am văzut”

Creierul este foarte important pentru funcționarea organismului. Chiar și atunci când dormin, creierul este foarte ocupat. Acesta selectează amintiri și informații, stabilește ce este mai important, reface conexiuni neuronale și monitorizează buna funcționare a celorlalte organe.

Motiv pentru care, creierul are nevoie de energie. Funcționarea creierului depinde de foarte multe lucruri, și anume factori de risc, stres, componente genetice, nutriție. Există alimente bune pentru creier și alimente mai putin bune. Dr. Vlad Ciurea a explicat care este cel mai bun ceai pentru funcționarea creierului. Specialistul a declarat că a fost de mai multe ori în Japonia și a văzut că ei consumă ceai verde. „Am fost de vreo 7 ori în Japonia şi în India de vreo trei ori. I-am văzut pe japonezi cu ceaiul verde, ei nu prea beau cafea. Am văzut oameni foarte educaţi, cadre universitare, care beau ceai verde. Am citit un articol în care se spunea că ceaiul verde este bun şi pentru căile urinare. Nu ştiu care este adevărul, însă sigur e bun pentru creier.Desface anumite legături între celulele nervoase plus hidratarea pe care o dă. Sunt adeptul ceaiului verde, însă dimineaţa, până în prânz”, a declarat Prof. dr. Vlad Ciurea pentru Antena 3.

De asemenea, doctorulul neurochirurg a mai vorbit și despre alimentele care fac bine organismului. Conform acestuia, creierul are nevoie de carne slabă, fructe și legume. „Bucăria românească este grea. Creierul mănâncă cu totul altceva. Mănâncă în primul rând din carne, carnea slabă de curcan, mănâncă fructe, cafea, ciocolată, seminţele, nucile, citricele. Toate acestea îl ajută formidabil în activitatea sa. Este o combinaţie de mâncare foarte uşoară. Toată mâncarea mediteraneană se bazează pe asta.Uitaţi-vă la greci. Ce am spus eu aici se pune la ei pe masă plus acel ulei de măsline. Lucruri foarte simple. Toate acestea ajută creierul să funcţioneze în condiţii foarte bune”, a explica Prof. dr. Vlad Ciurea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: