Redactia.ro
Home » Știri » Ceaiul de păpădie, benefic în lupta împotriva cancerului pancreatic

Ceaiul de păpădie, benefic în lupta împotriva cancerului pancreatic

ceai de papadie

Cancerul este boala de care se teme orice om. Este o boală cruntă, cu un tratament agresiv. Specialiștii vin, însă, cu o veste bună. Conform publicației britanice Express, ceaiul de păpădie ar putea avea un efect benefic în lupta contra celulelor canceroase situate la nivelul pancreasului. Iată detaliile!

Ceaiul de păpădie, benefic în lupta contra cancerului de pancreas

Un medic a explicat, într-un interviu acordat publicației Express, cum ceaiul de păpădie ar putea avea un rol-cheie în lupta împotriva celulelor canceroase.

Potrivit doctorului Deborah Lee de la Dr Fox Online Pharmacy, băutura ar putea reduce riscul apariției de cancer pancreatic. Ceaiul de păpădie este, în general, apreciat pentru beneficiile pe care le aduce digestiei.

„Păpădia, numele propriu Taraxacum, a fost folosită ca un remediu natural pentru sănătate de sute de ani. S-a demonstrat că are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, anticancerigene și diuretice. De la vitamine la minerale și metaboliți la polifenoli, păpădia este plină de proprietăți folositoare pentru sănătate. „Conține cantități mari de betacaroten, de fapt, există la fel de mult betacaroten în păpădie cât se găsește în morcovi.

În numeroase studii medicale s-a demonstrat că B-carotenul are efecte anticancerigene foarte puternice, inclusiv scăderea riscului de cancer pancreatic”, a explicat medicul Deborah Lee.

Studiile confirmă ipoteza doctorului

Studiile par să vină ca o confirmare a afirmațiilor doctorului. O cercetare desfășurată în anul 2012 indică faptul că extractul de rădăcină de păpădie a indus moartea celulelor canceroase pancreatice umane. O altă veste bună este aceea că ceaiul de păpădie nu dăunează celulelor necanceroase și nu le atacă în vreun fel.

„Oamenii de știință cred că substanțele active farmacologic din păpădie stimulează în mod natural calea de apoptoză a organismului. Apoptoza este procesul prin care o celulă se autodistruge. Apoptoza este vitală pentru sănătate, deoarece este modul în care celulele vechi sau anormale sunt recunoscute în organism și sunt distruse”, a concluzionat doctorul Deborah Lee.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: