Redactia.ro
Home » Știri » Ceaiurile de slăbit pot fi cu adevărat periculoase. Care tipuri aduc probleme pentru sănătate

Ceaiurile de slăbit pot fi cu adevărat periculoase. Care tipuri aduc probleme pentru sănătate

Ceaiurile care te scapă de tuse. Cel mai bun remediu dacă ai răcit

În mod normal, ceaiurile sunt considerate ca fiind printre cele mai sănătoase băuturi. Chiar și așa, mulți nu știu că ceaiurile din plante, consumate mai ales în exces, pot avea efecte secundare nedorite. Unele dintre acestea sunt ceaiurile pentru slăbit.

Ceaiurile de slăbit pot fi cu adevărat periculoase

Deși sunt făcute din plante, câteva ceaiuri pot provoca diverse neplăceri, iar unele nu sunt recomandate pentru a fi consumate deloc, în special în cazul femeilor însărcinate ori a celor care alăptează.

Ceaiurile de slăbit promit „pierderea grăsimii de pe burtă”, dar pot fi periculoase pentru că multe dintre ele conțin laxative naturale, cele mai utilizate fiind frunzele de senna.

De ce sunt periculoase ceaiurile de slăbit. Conțin laxative naturale

Senna este folosită în multe practici de medicină orientală ca ameliorare pentru balonare și constipație, dar, din păcate, a fost preluată în multe ceaiuri de slăbit ca ingredient principal. Folosirea lui pe perioade mai lungi de timp ca metodă de slăbire poate fi dăunătoare atât mental, cât și fizic.

Femeile care folosesc laxative pentru a slăbi și-au crescut șansele de a dezvolta o tulburare de alimentație

Nu numai că puteți dezvolta o dependență de laxativ sau puteți experimenta funcții intestinale slăbite, dar conform unui studiu al Jurnalului American de Sănătate Publică, femeile care au folosit un laxativ pentru eforturile lor de slăbire și-au crescut șansele de a dezvolta o tulburare de alimentație de șase ori.

Nu numai că luarea acestor ceaiuri poate dăuna tractului digestiv și sănătății mintale, dar dacă cineva chiar pierde câteva kilograme în acest proces, le va recupera imediat.

Și în timp ce studiile au arătat că ceaiul verde și anumite ceaiuri din plante pot ajuta la eforturile de scădere în greutate, aceste produse nu ar trebui să fie promovate ca o soluție de slăbire, deoarece pierderea în greutate într-un mod sănătos, durabil și sigur necesită mai mult o schimbare a stilului general de viață.

Ceaiul verde provoacă insomnie și agitație

Ceaiul verde este adesea consumat în special de persoanele care vor să piardă din greutate, însă trebuie ținut cont de faptul că atunci când este consumat în cantități mari irită stomacul.

Totodată, persoanele care prezintă risc de osteoporoză ar trebui să evite ceaiul verde, acesta având efecte nocive din cauza faptului că reduce densitatea minerală osoasă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: