Redactia.ro
Home » Știri » Când teoriile conspirației înving. Cei care nu cred în vaccin nu cred nici în războiul din Ucraina. STUDIU

Când teoriile conspirației înving. Cei care nu cred în vaccin nu cred nici în războiul din Ucraina. STUDIU

Teoriile conspirației i-au făcut pe mulți să vadă lucrurile în altă nuanță. Un studiu realizat în Canada a scos la iveală profilul celor care au fost „învinși” de conspirații. Sondajul a fost realizat a vedea atitudinea publicului faţă de conflictul din Ucraina în funcţie de acceptarea vaccinului.

Profilul celor care nu au crezut în vaccinul împotriva COVID-19, același cu cel al cărora nu cred în invazia lui Putin

Sondajul a fost realizat de compania de cercetare de piaţă EKOS Politics luna aceasta. În total, un eşantion aleatoriu de 1.035 de canadieni cu vârsta de peste 18 ani a răspuns la sondaj.

Canadienii au avut de răspuns la mai multe întrebări. Una dintre ele a fost: „Canada ar trebui să impună sancţiuni mai dure Rusiei, chiar dacă înseamnă preţuri mai mari şi creştere economică mai lentă pentru ţara noastră?”, 82% dintre persoanele care au primit trei sau mai multe doze de vaccin au fost pentru, 50% dintre persoanele care au primit două doze au fost de acord, iar dintre cei care nu s-au vaccinat doar 18 procente au susţinut ideea.

La afirmaţia „Dată fiind represiunea asupra vorbitorilor de limbă rusă din regiunea Donbas, Rusia a fost justificată să invadeze Ucraina„, 88% dintre persoanele care au primit trei sau mai multe doze de vaccin nu au fost de acord, 63% dintre persoanele care au primit două doze nu au fost de acord, în schimb doar 27% dintre respondenţii nevaccinaţi nu au fost de acord.

Întrebați dacă „Cred că Rusia comite crime de război în Ucraina”, 88% dintre respondenţii care au primit trei sau mai multe doze de vaccin au susţinut afirmaţia şi 70% dintre cei care au primit două doze. De partea cealaltă, doar 32% dintre persoanele nevaccinate cred că Rusia comite crime de război în Ucraina.

Cele mai puternice teorii ale conspirației referitoare la vaccinurile împotriva COVID-19

„Vaccinurile nu sunt sigure, deoarece au fost dezvoltate atât de repede
  Vaccinurile COVID-19 îmi pot provoca boala COVID-19
  Vaccinul conține un microcip
  Vaccinul îmi va modifica ADN-ul
  Persoanele cu afecțiuni preexistente nu pot face vaccinul
  Vaccinurile COVID-19 mă pot face infertil”, sunt doar câteva dintre miturile referitoare la vaccinurile împotriva COVID-19.
Toate miturile și conspirațiile au fost, deseori, combătute de instituții, specialiști, medici, însă tot au câștigat teren în rândul populației globale. Prin voci puternice și persoane publice, miturile au ajuns să fie credibile pentru milioane de oameni și au fost, totodată, motivul pentru care au ales să nu se imunizeze împotriva COVID-19.

Autoritățile din România încă „se luptă” cu conspiraționiștii

Milioane de români sunt încă alimentați cu frică și neîncredere de medici, politicieni, ziariști sau influenceri care fac propaganda anti-vaccinismului. Diana Șoșoacă, George Simion, Olivia Steer și Adina Albert sunt doar câteva persoane cu putere de convingere care au influențat românii să nu se vaccineze. Mai mult, i-au făcut, în repetate rânduri, să iasă în stradă și să protesteze împotriva măsurilor COVID.

Medicul Adina Alberts a folosit tema vaccinării și ca mesaj electoral la alegerile pentru Primăria Sectorului 1. A pierdut alegerile, însă a câștigat mulți adepți pe Facebook.

sursa: Facebook Adina Alberts

„Dezinformarea, teoriile conspiraţiei şi nerespectarea măsurilor de protecţie au făcut mult prea multe victime! Vă rugăm să vă informaţi DOAR din surse credibile, oficiale! Mai jos, vă prezentăm o poveste mai veche, o persoană care a trecut de la proteste împotriva măsurilor de protecţie, la mulţumiri pentru personalul medical, după ce a aflat preţul trecerii prin COVID-19”, au scris recent cei de la RO Vaccinare pe pagina de Facebook a platformei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: