Redactia.ro
Home » Știri » Cel mai eficient truc pentru îndepărtarea petelor de vin roșu de pe haine și covoare

Cel mai eficient truc pentru îndepărtarea petelor de vin roșu de pe haine și covoare

vin rosu

Vinul roșu este nelipsit de pe mesele de sărbători ale românilor. Deși este delicios, el poate provoca adevărate bătăi de cap dacă este vărsat pe jos. Această băutură pătează puternic țesăturile. Nu vă îngrijorați, însă, există modalități prin care puteți scăpa rapid de pete.

De ce pătează țesăturile vinul roșu

Spre deosebire de alte lichide, vinul roșu acționează la fel de profund ca vopseaua și tinde să păteze permanent materialele în care se imprimă.

Mai mult decât atât, el conține tanini, compuși naturali care se găsesc în ceai și cafea și care acționează precum un conservant și colorează puternic suprafețele.

Cum să eliminați petele de vin de pe haine

În primul rând, evitați să frecați locul pătat pentru că nu veți face decât să extindeți pata. Folosiți un prosop sau o cârpă uscată pentru a tampona zona pe care ați vărsat vinul. Apoi, aplicați pe pată bicarbonat de sodiu sau talc și lăsați-l să absoarbă. Acoperiți complet zona pătată cu oțet alb și câteva picături de detergent lichid. Oțetul neutralizează pigmenții roșii sau violeți din vin, în timp ce detergentul contribuie la curățarea țesăturii. Amestecul trebuie să stea preț de câteva ore pe haina care a fost pătată, conform clickpentrufemei.ro.

Alcoolul de peste 70 de grade pare să fie și el util în îndepărtarea petelor de vin roșu. Se umezește pata cu puțină apă, apoi se varsă câteva picături de alcool de 70 de grade. Se repetă de 2-3 ori, apoi se bagă rufa la mașină.

Un alt truc la care poți apela ca să scoți petele de vin roșu este folosirea apei clocotite. Se umple un ibric cu apă de la chiuvetă și se lasă la foc până începe să fiarbă. Se ia haina pătată, se întinde materialul bine, apoi se toarnă apa clocotită peste zona pătată. După această etapă, puneți apoi obiectul vestimentar în mașina de spălat, cu detergentul folosit în mod obișnuit pentru a spăla hainele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: