Redactia.ro
Home » Știri » Cel mai mare studiu din Marea Britanie. Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19

Cel mai mare studiu din Marea Britanie. Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19

Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19

Conform unuia dintre cele mai mari studii realizate în Marea Britanie, aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19. Studiul urmează să analizeze mai multe tratamente potențiale pentru boala provocată de coronavirus.

Aspirina este un medicament antiinflamator

Aspirina este un medicament antiinflamator, folosit în general ca analgezic, care în doze mici are un efect antiagregant (care inhibă agregarea trombocitelor) și este prescrisă pe termen lung pentru diminuarea riscului de infarct, potrivit stirileprotv.ro.

Acest medicament poate fi benefic pentru pacienții cu simptome de Covid-19 deoarece aceștia prezintă deseori un risc mai ridicat de a dezvolta cheaguri de sânge datorită unei reacții hiperactive a trombocitele, celulele sangvine care ajută la hemostază, procesul de oprire a sângerării.

”Există un raționament clar pentru a crede că (aspirina) ar putea fi benefică și este sigură, ieftină și larg disponibilă”, a de clarat Peter Horby, unul din cercetătorii care vor realiza studiul.

Studiul va urmării 2.000 de pacienți care vor primi aleatoriu 150mg de aspirină zilnic alături de tratamentul obișnuit. Datele obținute de la acești pacienți vor fi comparate cu cele ale altor 2.000 de pacienți care au primit tratamentul standard pentru COVID-19, iar la final se va putea orbserva dacă aspirina a influențat cumva vindecarea lor.

Greșeli pe care le fac oamenii când încearcă să se protejeze de coronavirus

Coronavirusul se răspândește în locurile în care oamenii respiră, mănâncă, râd, cântă și vorbesc împreună pentru perioade lungi de timp. Din ce în ce mai mult, pe măsură ce vremea se răcește în emisfera nordică, astfel de adunări au loc în mod frecvent în casele oamenilor.

Un studiu recent al CDC a constatat că 53% dintre persoanele care locuiau cu cineva care a fost testat pozitiv pentru virus, inevitabil se infectau și ele.

O altă greșeală pe care o fac oamenii este să se testeze imediat după ce au intrat în contact cu cineva infectat. Dacă vă grăbiți să vă faceți un test imediat după ce ați fost în contact cu cineva bolnav, cel mai probabil veți avea un test negativ. Asta pentru că este nevoie de ceva timp pentru ca organismul dumneavoastră să dezvolte o infecție. Experții din domeniul sănătății recomandă, de obicei, să așteptați de la cinci până la șapte zile după expunere pentru a vă face testul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: