Redactia.ro
Home » Știri » Cel mai nociv obicei pentru inima ta, potrivit cardiologilor! Nu mai face asta de acum înainte

Cel mai nociv obicei pentru inima ta, potrivit cardiologilor! Nu mai face asta de acum înainte

Cel mai nociv obicei pentru inima ta! Cardiologii spun că trebuie acum să renunțați la el

Iată care e obiceiul considerat cel mai nociv pentru inimă, potrivit cardiologilor. E important să renunțăm la acest obicei cât de repede posibil.

Cel mai nociv obicei pentru inima ta, potrivit cardiologilor! Nu mai face asta de acum înainte

Stilul de viață sedentar are un impact negativ major asupra sănătății inimii și poate duce la dezvoltarea unor boli cardiovasculare. Un obicei despre care cardiologii spun că se află în fruntea listei celor mai rele obiceiuri pentru sănătatea inimii este edentarismul. Astfel, lipsa exercițiului fizic regulat poate duce la creșterea tensiunii arteriale, creșterea nivelului de colesterol „rău” (LDL), scăderea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și creșterea în greutate, toate acestea fiind factori de risc pentru o boala cardiacă.

Când ne mișcăm, inima pompează mai mult sânge, îmbunătățind circulația și aprovizionarea cu oxigen a țesuturilor și organelor. Exercițiile fizice regulate ajută la menținerea elasticității vaselor de sânge, contribuind la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. De asemenea, exercițiul fizic ajută la controlul greutății corporale și la îmbunătățirea profilului lipidic, reducând astfel riscul de ateroscleroză. În plus, exercițiul fizic poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, reducând astfel riscul de diabet de tip 2, o afecțiune care este strâns legată de bolile de inimă.

„Pe măsură ce îmbătrânim, compoziția corpului nostru se schimbă și, fără activitate fizică, avem tendința de a pierde masă musculară și de a câștiga grăsime, ceea ce pune un stres suplimentar asupra inimii”, explică dr. Sergiu Darabant, medic cardiolog la Baptist Health Miami Cardiac & Vascular Institute, potrivit Parade.

Un alt obicei cunoscut pentru efectele negative semnificative asupra sănătății inimii, care poate duce la dezvoltarea bolilor cardiovasculare, este fumatul.

Substanțele chimice toxice prezente în fumul de tutun pot afecta funcționarea inimii și structura vaselor de sânge, ducând la un risc crescut de a dezvolta o serie de afecțiuni, inclusiv boala cardiacă ischemică, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.

„Fumatul are un efect semnificativ asupra sănătății inimii”, spune Dr. Anjali Dutta, medic specialist cardiovascular la Morristown Medical Center, parte a Atlantic Health System.

„Pentru un fumător, renunțarea la țigări ar fi obiceiul numărul unu la care trebuie să renunțe”, susține și dr. Fahmi Farah, cardiolog invaziv certificat și director al Bentley Heart din Fort Worth, Texas.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: