Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cel mai rapid test IQ din lume. Are doar 3 întrebări, dar 80% dintre persoane îl pică

Cel mai rapid test IQ din lume. Are doar 3 întrebări, dar 80% dintre persoane îl pică

Cel mai rapid test IQ din lume. Are doar 3 întrebări, dar 80% dintre persoane îl pică

Ești gata să afli dacă ești mai inteligent/ă decât prietenii tăi? Atunci trebuie neapărat să faci cel mai rapid test IQ din lume! Are doar 3 întrebări, dar aproximativ 80% dintre persoanele care răspund întrebărilor pe care le conține acest test îl pică.

Ca să afli cât de mare este IQ-ul tău nu trebuie să completezi vreun test lung și plictisitor, ci poți să răspunzi doar acestor trei întrebări. Par simple la prima vedere, dar sunt foarte puține persoane care nimeresc răspunsurile corecte.

Cel mai rapid test IQ din lume

Culmea, conține doar trei întrebări, aparent simple și banale. Cu toate acestea, este considerat drept unul dintre cele mai dificile teste IQ din lume! A fost publicat pentru prima oară în anul 2005, de către profesorul Shane Frederick. A fost testat pe 3.000 de voluntari și s-a descoperit că doar 17 la sută au reușit să răspundă corect la toate cele trei întrebări.

Au trecut aproape două decenii de la acel moment și încă există persoane care nu reușesc să nimerească răspunsurile potrivite. Iată care sunt cele trei întrebări:

1. O minge și o bâtă costă împreună 1 dolar și 10 cenți. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2. Dacă 5 mașini au nevoie de 5 minute pentru a produce 5 obiecte, de cât timp au nevoie 100 de mașini pentru a produce 100 de obiecte?

3. Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă își dublează suprafața. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreaga suprafață a lacului, în cât timp aceștia acoperă jumătate din lac?

Are doar 3 întrebări, dar 80% dintre persoane îl pică

Atenție, nimic nu este ceea ce pare când vine vorba despre aceste întrebări! Gândește-te foarte bine înainte să oferi un răspuns final. Te-ai gândit? Majoritatea persoanelor răspund cu: 10 cenți, 100 de minute și 24 de zile. Însă, acestea sunt variantele greșite!

Conform LADBible, variantele corecte sunt: 5 cenți, 5 minute și 47 de zile. Profesorul Shane Frederick a explicat primul răspuns: „Oricine citește prima întrebare cu atenție își dă seama că diferența matematică dintre un dolar și cei 10 cenți este de doar 90 de cenți, nu de un dolar. Să zicem că mingea costă suma X. Atunci bâta costă cu un dolar mai mult, adică X+1. Așadar, avem: bâta + mingea = X + (X+1) = 1,1  fiindcă împreună costă un dolar și zece cenți. Asta înseamnă că 2X + 1 = 1,1, adică 2X = 0,1, prin urmare X este egal cu 0,05, respectiv 5 cenți. Răspunsul corect este acesta: mingea costă 5 cenți, iar bâta costă 1 dolar și 5 cenți”.

Tot el a oferit răspunsul și pentru cea de-a doua întrebare: „Dacă cinci mașini fac cinci obiecte în cinci minute, asta înseamnă că o mașină face un obiect în cinci minute. Așadar, dacă avem 100 de mașini puse la un loc, fiecare dintre ele face câte un obiect timp de cinci minute. Asta înseamnă că toate la un loc vor produce 100 de obiecte în cinci minute”.

Profesorul a lămurit și cea de-a treia problemă inclusă în acest test IQ: „Dacă în ziua următoare zona cu nuferi își dublează suprafața, înseamnă că în ziua anterioară suprafața se înjumătățește. În ziua cu numărul 48 este acoperit tot lacul, asta înseamnă că în ziua cu numărul 47 acesta este acoperit pe jumătate”.

Sursă foto: Canva PRO

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: