Redactia.ro
Home » Știri » Cel puţin un mort şi opt răniţi în urma unui atac armat comis de doi elevi într-o şcoală din Colorado

Cel puţin un mort şi opt răniţi în urma unui atac armat comis de doi elevi într-o şcoală din Colorado

Cel puţin un mort şi opt răniţi în urma unui atac armat comis de doi elevi într-o şcoală din Colorado

Atac armat în Colorado. Doi elevi au deschis focul într-o şcoală din Highlands Ranch, statul american Colorado, ucigând un alt elev şi rănind alţi şapte, au anunţat autorităţile, care au precizat că cei doi suspecţi au fost arestaţi, informează site-ul postului ABC News.

Incidentul s-a petrecut marţi după-amiază la o şcoală de ştiinţe şi tehnologie din Highlands Ranch, o comunitate aflată la aproximativ 40 de kilometri sud de Denver.

Citește și: Noi detalii ies la iveală în cazul atacului de la sinagoga din California.

Anchetatorii au mai comunicat că unul dintre suspecţi este adult, iar al doilea este minor, şi amândoi studiază la şcoala atacată, a declarat Anthony Spurlock, şeriful comitatului Douglas. Şeriful a precizat că cei doi nu erau cunoscuţi autorităţilor de aplicare a legii.

Oficialii americani au refuzat să comenteze asupra posibilelor motive ale atacatorilor, precizând că o anchetă a fost iniţiată în acest caz.

Citește și: BREAKING NEWS. Noi Atacuri în Sri Lanka. Bilanţul a crescut la 359 de morţi

Atacul armat s-a produs la mai puţin de o luna după comemorarea a 20 de ani de la masacrul din Liceul Columbine, în Littleton, la aproximativ 8 kilometri de şcoala din Highlands Ranch. În 1999, doi elevi de la Liceul Columbine au împuşcat mortal 13 persoane, după care s-au sinucis.

Autorităţile au fost alertate după ce mai multe focuri de armă au fost trase în perimetrul şcolii, membri forţelor de ordine încearcă acum să identifice şi să localizeze suspectul sau suspecţii în acest caz, a transmis Biroul şerifului.

Potrivit unor surse citate de postul ABC News, două persoane au fost reţinute, iar autorităţile caută un al treilea suspect.

Holly Nicholson Kluth, un oficial din cadrul Biroului comitatului Douglas, a declarat că suspecţii în acest caz sunt adolescenţi. Ceea ce nu este însă clar este dacă erau elevi sau nu la şcoala unde s-a produs incidentul.

Atac armat în Colorado. Mai mulţi elevi au fost răniţi, a adăugat Kluth, fără însă să ofere detalii despre starea răniţilor.

Zeci de agenţi de poliţie şi mai multe ambulanţe, maşini de pompieri şi vehicule ale forţelor de securitate sunt la locul unde s-a produs incidentul.

Citește și: Atac armat Noua Zeelandă în două moschei. Zeci de morți și răniți

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: