Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai bune alimente bogate în Omega 3, cu beneficii asupra creierului

Cele mai bune alimente bogate în Omega 3, cu beneficii asupra creierului

Cele mai bune alimente bogate în Omega 3, cu beneficii asupra creierului

Iată care sunt unele dintre cele mai bune alimente bogate în Omega 3. E important să le consumi pentru că ele au beneficii asupra creierului, susțin specialistii. Iată o parte dintre ele.

Cele mai bune alimente bogate în Omega 3, cu beneficii asupra creierului

Specialiștii spun că acizii grași Omega 3 au diverse beneficii pentru creier. Astfel, se recomandă un minim de 250-500 de mg de Omega 3 pe zi pentru adulți.

Acizii grași Omega 3 au rol antiinflamator și susțin organismul în lupta împotriva problemelor cardiovasculare, printre altele. Totodată, ajută în prevenirea diabetului și a bolii Alzheimer și în alungarea stărilor depresive și anxioase. Mai jos, găsiți câteva alimente foarte bogate în Omega 3.

Macrou

Macroul este consumat în țările occidentale afumat și file. Este bogat în substanțe nutritive, iar o cantitate de 100 grame conține 200% din aportul zilnic de referință de vitamina B12 și 100% pentru seleniu. De asemenea, aceștia pești sunt extrem de delicioși.

Somon

Somonul este un aliment care mulți nutrienți. Conține proteine de înaltă calitate și o varietate de substanțe nutritive, dar și cantități mari de vitamina D, seleniu și vitamine din grupa B. Potrivit specialiștilor, persoanele care mănâncă des somon prezintă un risc scăzut de boli.

Hering

Heringul este un peste uleios, fiind adesea afumat la rece, murat sau la conservă. Este un aliment popular pentru micul dejun în Anglia, de exemplu.

Sardine

Sardinele sunt pești mici, uleioși, care sunt extrem de consumați în mod obișnuit ca gustare. Sunt foarte hrănitori, mai ales dacă sunt consumați întregi. Conținut de Omega 3: 2.205 mg pe 150 grame de sardine conservate sau 1.480 mg pe 100 de grame.

Voi alegeți ce aliment v-ar plăcea să consumați din această listă, ca să aveți grijă de sănătatea voastră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: