Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai frecvente căutări ale românilor pe internet în 2022

Cele mai frecvente căutări ale românilor pe internet în 2022

GALERIE FOTO (3) Cele mai frecvente căutări ale românilor pe internet în 2022

Ce faci când dorești să afli o informație oarecare? Cauți pe internet, în câteva secunde, folosind cel mai apropiat dispozitiv aflat la îndemână. De la cum va fi vremea la programul TV, de la mersul trenurilor la scoruri din sport, de la cum se scrie un cuvânt la caracteristici și prețuri ale diverselor produse pe care te gândești să le cumperi, de la termeni medicali la rețete, de la muzică la jocuri, totul este acolo, online, la îndemână.

La fel ca în anii trecuți, compania care deține cel mai folosit motor de căutare în țara noastră, Google, a anunțat de curând care au fost cele mai populare căutări ale românilor în anul 2022. 

În mod firesc, evenimentul nedorit al anului, războiul din Ucraina, a fost în prim-plan și la căutări. Oamenii au dorit să afle cât mai multe informații despre acest subiect, astfel că există mai mulți termeni legați de război prezenți în topul căutărilor. De asemenea, românii au vrut să acceseze date despre recensământul populaţiei şi despre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și a Irlandei de Nord, una dintre cele mai marcante persoane publice, cu o domnie de peste 70 de ani. Printre cele mai populare căutări în 2022 pe google.ro, se remarcă și termenii: Nosfe, Florin Salam, iPhone 14, Eurovision și schimbări climatice. 

Românii au fost foarte interesați de a afla ce este substanța numită roxadustat, care i-a provocat probleme jucătoarei de tenis Simona Halep, depistată pozitiv la un test efectuat la US Open. Alte subiecte de interes: legea marțială, SWIFT (termen legat de plățile bancare internaționale), NATO, Schengen, NFT, Halloween, ROBOR, Salmonella și Metaverse. 

Distracția online, unul dintre subiectele de interes pe internet 

La partea de divertisment, Google a centralizat datele cu privire la căutările de seriale. Astfel de producții de mare interes sunt disponibile pe platformele de video streaming, aflate la mare căutare. Topul căutărilor de seriale se arată în felul următor:  1. Fiica ambasadorului; 2. Stranger Things; 3. Euphoria; 4. House of the Dragon; 5. Clanul; 6. Cernobîl; 7. The Summer I Turned Pretty; 8. Moon Knight; 9. The Good Doctor; 10. Sandman. 

Raportul nu include date despre jocuri, însă se știe faptul că și acest tip de divertisment este la mare căutare pe internet. Chiar și zona de jocuri de tip pacanele online este foarte dezvoltată, celebrele jocuri ca la aparate din sălile offline având acum corespondente pe internet. Astfel de sloturi pot fi jucate chiar gratuit, dar și pe bani reali, cu riscurile aferente, pe platforme de specialitate licențiate pe plan local, deci 100% legale. 

Există și o categorie dedicată filmelor. Pe locul 1 la căutări se regăsește filmul românesc Team Building, aparent un mare succes în cinematografe. Urmează Purple Hearts, Capra cu trei iezi, Black Adam, Thor Love and Thunder, Morbius, 365 days, This Days, Encanto, Top Gun, Uncharted. 

Alte căutări populare ale românilor în mediul online, în anul 2022 

La categoria Oameni, căutările pe Google țin cont de subiecte de moment și de diverse controverse în care au fost implicate anumite persoane publice. Astfel, topul arată în felul următor: 1. Florin Salam; 2. Vladimir Putin; 3. David Popovici; 4. Novak Djokovici; 5. George Buhnici; 6. Will Smith; 7. Volodimir Zelenski; 8. Amber Heard; 9. Elena Udrea 10. Anne Bagu. 

Românii au fost interesați desigur și de destinații de vacanță, iar Grecia, Bulgaria și Turcia par să fie destinațiile favorite și în 2022. Iată cele mai frecvente căutări pe acest subiect: 1. Vacanţă Grecia; 2. Vacanţă Bulgaria all inclusive; 3. Vacanţă Turcia; 4. Vacanţă Tenerife; 5. Vacanţă Croaţia; 6. Dubai vacanţă; 7. Seychelles vacanţă; 8. Vacanţă Thassos; 9. Vacaţă Egipt; 10. Vacanţă Albania. 

Există și un top al căutărilor legate de rețete: 1. Negresă; 2. Ciorbă de miel tradițională; 3. Zacuscă; 4. Pască fără aluat; 5. Cozonac cu nucă rețeta bunicii; 6. Tempura; 7. Clătite pufoase; 8. Balmoș; 9. Ciorbă a la grec; 10. Macarons.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini