Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai frumoase mesaje și urări de la mulți ani de Sfânta Maria Mică. Colaje FOTO

Cele mai frumoase mesaje și urări de la mulți ani de Sfânta Maria Mică. Colaje FOTO

GALERIE FOTO (4)

Numele Maria și derivatele acestuia sunt extrem de comune în țara noastră. Iată cele mai frumoase mesaje și urări de la mulți ani de Sfânta Maria Mică pe care să le trimiți celor dragi.

Peste 2 milioane de români își serbează onomastica de Sfânta Maria Mică

Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica în 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică. Dintre aceștia, în jur de 1,8 milioane de persoane sunt femei. Cele mai multe poartă numele Maria (circa 1.400.000), aproximativ 270.000 se numesc Mariana și în jur de 51.000, Marinela.

De Sfânta Maria îşi serbează onomastica şi 310.751 de bărbaţi care poartă numele Marian, 102.620 care se numesc Marin şi 3.332 care au fost botezaţi Marinică.

De unde provine numele Maria și ce semnifică

Numele Maria provine din ebraică și înseamnă cea iubită, cea îndrăgită. În aramaică, Maryam inseamna „doamnă”, „stăpână”. După Fericitul Ieronim, în ebraică, numele s-ar compune din mar, ce inseamna „picătura” plus yam ce înseamnă „mare”, deci „picătura de apă de mare”.

Dar numele evreiesc Maryam sau Miryam ar putea fi şi de străveche origine egipteană, trăgându-se din verbul mri, „a iubi”, cu sufixul afectiv ebraic – am, deci „cea dragă”, „cea iubită”.

Cele mai frumoase mesaje și urări de la mulți ani de Sfânta Maria Mică

  • La mulţi ani, Marin! Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată şi un an plin de realizări. La mulţi ani de ziua numelui!
  • Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se-mplinească!
    Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
  • Să fii mereu tânăr şi cu acelaşi spirit vesel. Viaţa să-ţi ofere clipe minunate şi bucurii nemaiîntâlnite. La mulţi ani fericiţi, Marinescu!
  • Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie!
  • Cu ocazia zilei Sfintei tale, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
  • Dragă Marian, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer „LA MULŢI ANI” să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
  • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
  • Fie ca începând cu aceasta zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, sa ai doar zile însorite și pline de bucurie. La mulți ani!
  • Să fii mereu tânăr și cu același spirit vesel. Viața să-ți ofere clipe minunate și bucurii nemaiîntâlnite. La mulți ani fericiți!
  • De ziua numelui tău, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate si sa ți se îndeplinească toate dorințele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Maria!
  • Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La multi ani!
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: