Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai frumoase orașe din Austria. Trebuie să le vezi dacă ajungi acolo

Cele mai frumoase orașe din Austria. Trebuie să le vezi dacă ajungi acolo

Cele mai frumoase orașe din Austria. Trebuie să le vezi dacă ajungi acolo

De la orașe fermecătoare și sate de poveste la peisaje montane alpine, iată care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat din Austria. Țara oferă priveliști uimitoare și poți explora o grămadă de orașe!

Cele mai frumoase orașe din Austria. Trebuie să le vezi dacă ajungi acolo

Fie că vă simțiți bine în orașele fermecătoare sau tânjiți după natură, o călătorie în Austria promite să satisfacă toate gusturile. De la orașe încărcate de secole de istorie la sate fermecătoare cuibărite în munți care îți taie respirația, țara este plină de locuri magnifice de vizitat. Aruncați doar o privire la aceste destinații populare din Austria.

Viena

Ilustrul capital al Austriei și-a menținut mult timp reputația de centru al muzicii și artei clasice și al arhitecturii baroce ornamentate. Bucătăria rafinată a orașului îl face, de asemenea, unul dintre cele mai dezirabile locuri de vizitat din Austria. Clasat ca fiind cel mai bun oraș din lume în ceea ce privește calitatea vieții, este, de asemenea, o alegere populară în rândul expatriaților. Cel mai mare oraș din Austria este întruchiparea eleganței și găzduiește peste 200 de baluri grandioase în fiecare an. De asemenea, există numeroase repere opulente de explorat, inclusiv magnificul Palat Schönbrunn, Hofburg, Rathaus și Palatul Belvedere.

Hofburg din Viena

Fie că doriți să urmăriți un concert al Filarmonicii din Viena la Opera de Stat, să admirați priveliștile orașului într-o croazieră pe Dunăre sau să savurați o masă de clasă mondială la un restaurant cu stele Michelin, o vizită la Viena va impresiona cu siguranță. Dacă preferați să vă relaxați în natură, nu trebuie ratată o plimbare idilică prin Burggarten sau prin vastul Parc Național Donau Auen. Între timp, amatorii de senzații tari își pot face de cap în atracțiile de la parcul de distracții emblematic Prater.

Salzburg

Situat în centrul Austriei, Salzburg este al patrulea oraș ca mărime și celebrul loc de naștere al lui Mozart. Și nu este greu de înțeles cum acest magnific oraș istoric l-a inspirat pe marele compozitor. Întinzându-se de-a lungul râului Salzach, pe fundalul unui peisaj alpin uimitor, orașul este cu adevărat încântător. Linia sa orizontală este cu atât mai mai maiestuoasă cu cât se află cetatea medievală Hohensalzburg, care se află în vârful dealului Festungsberg, care domină orașul. Puteți să o vizitați mergând pe jos în sus timp de 20 de minute sau luând un funicular care vă duce în vârf în doar un minut.

Salzburg la apus de soare

Între timp, fanii filmului „Sunetul muzicii” pot vizita mai multe locuri de filmare locale, inclusiv Mănăstirea și Cimitirul Sfântul Petru și Palatul și grădinile Mirabell. De asemenea, în Salzburg se află reședința actuală a familiei von Trapp, care este acum un hotel popular. Între timp, pasionații de Mozart pot vizita faimosul său loc de naștere și se pot minuna de unele dintre instrumentele și partiturile muzicale păstrate.

Găsiți agenții de turism și furnizori de asigurări în directorul nostru
Dar dacă preferați doar să admirați priveliștile și sunetele orașului, o plimbare prin orașul vechi istoric vă va dezvălui o abundență de arhitectură barocă frumoasă; ca să nu mai vorbim de grădinile de bere relaxante.

Salzkammergut

Cu lacurile sale cristaline, cu munții săi ondulați și cu orașele și localitățile fermecătoare, Salzkammergut ar trebui să se afle pe lista de dorințe a oricărui călător. La doar o jumătate de oră de mers cu mașina de Salzburg, această regiune uimitoare, inclusă pe lista UNESCO, găzduiește și Hallstatt; una dintre cele mai fotogenice destinații din Austria. Înconjurat de munți maiestuoși și de ape strălucitoare, este ușor de înțeles de ce acest sat fermecător a cucerit inimile atâtor fotografi. Cadrul pitoresc pare desprins dintr-un basm; cu atât mai mult datorită cabanelor colorate din secolul al XVI-lea.

Hallstatt în Salzkammergut

Pentru a vă bucura de priveliști panoramice de neegalat ale satului și ale peisajului înconjurător, puteți să vă urcați într-un funicular din Hallstatt și să vă îndreptați prin văile munților până la platforma de observare Hallstatt Skywalk.

Descoperiți cele mai bune lucruri de făcut cu copiii în Austria
Cea mai mare mină de sare activă din Austria, Salzwelten, este, de asemenea, o atracție populară în regiune. Căutătorii de aventură se vor bucura, fără îndoială, să facă o excursie cu barca prin lacul de sare subteran ascuns în mină.

Innsbruck

Situat pe malul râului Inn, pe fundalul unor munți de 2.000 de metri înălțime, Innsbruck este unul dintre cele mai idilice locuri de vizitat din Austria. Cunoscut și sub numele de Capitala Alpilor, cel de-al cincilea oraș ca mărime al țării este o destinație populară în rândul drumeților și al schiorilor. În fiecare an, milioane de vizitatori vin să se bucure de peisajele impresionante și să se dea pe pârtii în timpul iernii. Orașul este renumit la nivel mondial pentru facilitățile sale excelente de sporturi de iarnă și a găzduit de două ori Jocurile Olimpice de iarnă, în 1964 și 1976.

O priveliște a orașului Innsbruck din munții din apropiere

Pentru cele mai bune priveliști ale orașului și ale peisajului din jur, puteți lua o telecabină din centru și călători până în vârful muntelui Nordkette. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu ratați toate castelele, bisericile și palatele rafinate pe care le puteți explora chiar în orașul vechi medieval. Catedrala Sfântul Iacob, Hofburg (fostul palat imperial) și Castelul Ambras se numără printre obiectivele turistice care trebuie neapărat vizitate.

Cel mai frumos drum din Austria-Grossglockner High Alpine Road

Pentru o excursie de o viață, mai puține locuri se compară cu drumul alpin Grossglockner din Austria. Înfășurându-și drumul prin diviziunea alpină uluitoare, acest drum pitoresc duce de la Bruck, în Valea Salzach, spre cel mai înalt munte din Austria, Grossglockner. Îmbinându-se armonios cu peisajul dramatic, traseul oferă 48 de kilometri de paradis al condusului. De-a lungul drumului, veți trece prin pajiști alpine, păduri de munte, parcuri naționale uimitoare și ghețari de gheață. Nu mai este nevoie să spunem că fotografii se vor distra de minune, captând imagini magnifice ale peisajului.

Șoseaua alpină înaltă Grossglockner

Situat la poalele muntelui Grossglockner, satul Heiligenblut am Grossglockner este un punct foto deosebit de bun. Biserica sa izbitoare, Biserica Sfântul Vincent, este un punct de atracție deosebit. Situată în Parcul Național High Tauern, cea mai înaltă cascadă din Austria, Cascada Krimml, merită, de asemenea, o vizită. Atenție, însă, pe acest drum epic sunt pregătite niște răsturnări de situație înfiorătoare. Și fiți cu ochii în patru pentru marmotele alpine (adorabile rozătoare pufoase) care trăiesc acolo din abundență.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: