Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai toxice alimente pentru creier. Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă

Cele mai toxice alimente pentru creier. Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă

profesorul vlad ciurea

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea este invitat adesea la emisiuni televizate sau la podcasturi pentru a împărtăși din experiența sa. De aceastp dată, medicul a vorbit despre alimentele care reprezintă un pericol pentru creier, dar și despre obiceiurile care dăunează grav sănătății acestuia.

Alimentele care sunt cele mai toxice pentru creierul nostru

Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt alimentele care fac rău creierului nostru. Locul de fruntaș este ocupat de către alimentele prăjite în ulei încins, dar și de produsele condimentate în exces.

„Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău”, a explicat proferorul Ciurea.

Pe de altă parte, Vlad Ciurea a subliniat cât de important este să ne hidratăm corespunzător și a menționat care sunt băuturile care acordă un plus de vitalitate creierului nostru.

„Dar în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă. El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier. Și apa-i 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă în continuu”, a transmis Vlad Ciurea.

Conform medicului, cafeaua consumată cu moderație, precum și ceaiul verde pot avea efecte benefice asupra acestuia.

„Ceaiul verde este dovedit minunat pentru creier. Altceva! Cafeaua face foarte bine. Nu exces că e vorba de inimă. (…) Dar cafeaua de depinde de persoane. Voltairea bea 40 de cafele zi. Balzac – carafa de cafea fierbinte peste noapte”, a declarat medicul Vlad Ciurea.

Creierul are nevoie de provocări pentru a rămâne alert și sănătos

Vlad Ciurea a subliniat că este important să ne antrenăm creierul, precum facem și cu ceilalți mușchi ai corpului. Dacă nu este folosit pentru a rezolva diferite probleme și căutăm toate răspunsurile pe Google, creierul se atrofiază, conform lui Vlad Ciurea. Așadar, trebuie să-i găsim mereu o ocupație pentru a ne menține sănătoși și creativi!

„Dar noi dacă nu folosim creierul, îl limităm, apăsăm pe un buton și vedem drumul, vedem info despre un travel într-un loc exotic în loc să citim cartea despre Costa Rica (…)

Ca să gândești un anumit lucru trebuie să aprindă niște luminițe, să se adune și să dea un rezultat, doar că noi am uitat să mai gândim, dacă nu gândim, nu memorăm, dacă nu memorăm, am uitat să scriem, am uitat să vorbim, uitați-vă, am uitat să parlamentăm”,  a subliniat Vlad Ciurea.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: