Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai toxice spații din interiorul locuinței tale. Patul și șifonierul, printre ele

Cele mai toxice spații din interiorul locuinței tale. Patul și șifonierul, printre ele

Cele mai toxice spații din interiorul locuinței tale. Patul și șifonierul, printre ele

Iată o listă cu cele mai toxice spații din interiorul locuinței tale. Patul și șifonierul sunt printre ele.

Cele mai toxice spații din interiorul locuinței tale. Patul și șifonierul, printre ele

În locuința noastră există spații destul de comune considerate toxice, oricât de curate am crede noi că sunt și oricât de mult ne străduim să încercăm să le păstrăm așa, iar printre aceste spații se numără patul în care dormim și șifonierul.

Patul

O persoană își petrece, în medie, o treime din viață în pat. Problema este că cele mai multe saltele convenționale conțin bromuri ignifuge, cunoscute sub numele de eteri polibromurati de difenil (cea mai mare parte a acestor saltele au fost interzise în Europa și nu numai încă din 2004), conform sfatulmedicului.ro. Polibromuratii de difenil pot cauza cancer din cauza interferentei cu functia sistemului imunitar, potrivit sursei menționate.

Este necesar ca pentru saltele copiilor și nu numai să alegeți materiale naturale, întrucât bebelușii un sistem imunitar vulnerabil.

Șifonierul

Unii experți consideră că și șifonierul e un loc toxic din cauza urmelor de fluide folosite la curățarea chimică a hainelor, dar și granulele de naftalină care protejează hainele de molii sunt un real pericol, potrivit sursei. Majoritatea produselor antimolii conțin substanțe periculoase numite paradichlorobenzene, iar vaporii lor pot fi cangerigeni și iritanți pentru sistemul nervos.

Ca să le evitați, folosiți levănțică uscată și lemn de cedru și, dacă aveți un obiect vestimentar care tocmai a fost curățat chimic, așezați-l în aer liber pentru câteva ore înainte de a-l băga în dulapul cu haine din nou.

Podul, mansarda, birourile

Într-un pod sau într-o mansardă depozităm, de obicei, și cutii de vopsea, așa că e necesar să le curățăm cât mai des. Totodată, biroul de acasă poate să aibă un copiator sau o imprimantă, care utilizeaza cerneluri și tonere, care au in compozitie substante chimice ce pot provoca iritații ale ochilor si plămânilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini