Redactia.ro
Home » Știri » Ceremonia de repatriere a celor doi români uciși în urma atacului terorist din Kabul are loc astăzi

Ceremonia de repatriere a celor doi români uciși în urma atacului terorist din Kabul are loc astăzi

Ceremonia de repatriere a celor doi români uciși în urma atacului terorist din Kabul are loc astăzi

Ceremonia de repatriere a sublovotententului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, va avea loc marți la Baza 90 Otopeni.

Ceremonia de repatriere a celor doi români uciși în urma atacului terorist din Kabul are loc astăzi

Ceremonia de repatriere a sublocotententului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, uciși în atentatul de la Kabul. Va avea loc marți, 10 septembrie, în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a murit în noaptea de 2 spre 3 septembrie, în urma atacului terorist care a avut loc în campusul în care se afla Ambasada României la Kabul.

Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi, șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, a fost ucis, 5 septembrie, în urma atacului terorist. O mașină-capcană a explodat în locul unde militarul român se afla. În momentul atentatului, sublocotenentul  se afla la volanul unei mașini de serviciu.
Președintele României, Klaus Iohannis i-a decorat post-mortem cu Ordinul Național „Steaua României”, în grad de cavaler, cu însemn de război, pe cei doi români uciși la datorie.

Cine este militarul român mort în Afganistan

Militarul ucis în atacul sinucigaș de la Kabul de joi, este caporalul clasa a III-a Ciprian Ștefan Polschi. Militarul îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul. Militarul român a murit în explozia unei mașini-capcane, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului. El se afla la volanului unei mașini de serviciu.

Ciprian-Ștefan Polschi în vârstă de 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Angajat în M.Ap.N din anul 2004, aceasta era a treia misiunea în Aganistan. Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenet post-mortem a lui Polschi. Acesta a înaintat președintelui Klaus Iohannis propunerea de a-i conferi Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler.

Un reprezentant al Ambasadei României din Afganistan a murit și un altul a fost grav rănit într-un atentat terorist. Atacul a fost revendicat de o grupare de talibani și a vizat complexul din Kabul în care se află reprezentanța diplomatică a țării noastre. Atacul a durat mai multe ore. Vestea tragică a venit după aproape 24 de ore de la marea explozie care le-a permis teroriștilor să intre și să deschidă focul. Întreaga noaptea au avut loc lupte între talibani și agenții de securitate. Atacatorii au fost uciși.

Teroriștii au detonat un tractor plin cu explozibil în apropierea reprezentanței, apoi indivizii au pătruns în complexul unde au loc misiunile diplomatice și au împușcat tot ce le-au ieșit în cale.

Citeste si:Alexandru Cumpănașu, preinfarct. Primele informații despre starea lui

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: