Redactia.ro
Home » Sport » CFR, în turul III preliminar al Champions League! O va întâlni pe Celtic!

CFR, în turul III preliminar al Champions League! O va întâlni pe Celtic!

Maccabi Tel Aviv-CFR Cluj

Maccabi Tel Aviv – CFR Cluj, s-a terminat 2-2 în manșa decisivă a turului II preliminar din Liga Campionilor. A fost suficient pentru ca ardelenii să continue aventura europeană, și să ajungă în turul III preliminar.

Deși în tur clujenii au câștigat cu 1-0, nu s-au considerat niciodată favoriți, și au intrat pe teren mai motivați ca niciodată. În minutul 12, campioana României a ratat o ocazie uriașă după ce Rondon a ratat cu poarta goală. Trei minute mai târziu, Maccabi deschide scorul prin Blackman, după o fază destul de controversată, în urma căreia ardelenii puteau cere ofsaid. În minutul 17, Bordeianu este faultat în careu și obține o lovitură de pedeapsă. Culio înscrie și restabilește egalitatea. Când mai erau 3 minute până la pauză, elevii lui Dan Petrescu marchează din nou prin Rondon, cu o lovitură de cap. CFR Cluj intră astfel în avantaj la vestiare. În partea a doua, nou intratul Cohen înscrie pentru 2-2 în minutul 48. În repriza a doua clujenii au intrat mai greu în joc. Umiditatea excesivă și temperatura fiind resimțite de jucători. În minutul 82, Dan Petrescu l-a băgat în teren și pe Țucudean. Din cauza unor probleme medicale acesta nu a putut juca în acest sezon.

„ Vrem să mergem și mai departe, chiar în grupe. Am trecut de două tururi și am făcut-o jucând bine. Și azi am jucat bine în prima repriză și am reușit să marcăm de două ori. Noi nu avem o echipă tânără, iar asta s-a văzut în repriza a doua. Jucătorii lui Maccabi au avut mai multă prospețime”, a declarat Dan Petrescu.

S-au vândut toate biletele

Israelienii au anunțat că toate biletele pentru acest meci au fost vândute cu mai bine de 24 de ore înaintea partidei. Cererea a depășit cu mult capacitatea arenei Netanya, de 13.610 locuri. Tichetele s-au vândut și la suprapreț pe piața neagră.

Clujenii o vor întâlni pe Celtic

CFR Cluj o va întâlni pe Celtic mai departe. Scoțienii au câștigat cu 5-0 în tur în fața celor de la Kalju, și acum s-au impus cu 2-0. Câștigătoarea acestei runde ajunge în play-off-ul Champions League. Pentru clujeni miza este uriașă. Simpla participare în această fază a Champions League le bagă în buzunare 5 milioane de euro de la UEFA. Prezența în play-offul UEL ar însemna doar 300.000 de euro.

Etichete: