Redactia.ro
Home » Știri » China ar putea oferi ajutor militar și financiar Rusiei

China ar putea oferi ajutor militar și financiar Rusiei

China ia în considerare să ajute Rusia cu echipament militar și financiar, scrie CNN. 

Statele Unite ale Americii au informații care sugerează că Republica Populară Chineză și-a exprimat o oarecare deschidere pentru a oferi Rusiei asistența militară și financiară solicitată, au declarat pentru CNN un oficial occidental și un diplomat american.

Oficialii nu acuză China în mod direct

Oficialii citați de CNN au precizat că nu este încă clar dacă China intenționează să ofere Rusiei asistență militară sau financiară ca parte a războiului său împotriva Ucrainei.

Precizările au fost făcute printr-o telegramă diplomatică transmisă aliaților din Europa și Asia, potrivit surselor.

Scrisoarea nu a precizat în mod definitiv dacă a fost acordată sau nu asistență. Un oficial a mai spus că SUA au avertizat prin telegramă că Republica Populară Chineză probabil va nega că este dispusă să ofere asistență.

China nu ar fi sigură dacă să ajute sau nu Rusia

Una dintre surse a mai precizat că cei de la conducerea Partidului Comunitar Chinez nu sunt cu totul de acord cu privire la modul de răspuns la cererea de asistență a Rusiei.

Conform sursei citate, dorința Chinei de a evita consecințele economice îi poate limita apetitul de a ajuta Rusia.

China a negat deja că Rusia i-ar fi cerut ajutor militar și economic

China a transmis luni că există o „dezinformare” din partea SUA, după ce presa americană a relatat că Moscova i-a cerut Beijingului ajutor militar şi economic, a scris Reuters.

„În ultimul timp, SUA răspândesc ştiri false despre China”, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Zhao Lijian, în timpul unei conferinţe de presă zilnice, întrebat despre informaţiile publicate în The New York Times.

Oficial, președintele Chinei nu e de acord cu invazia rusă

Președintele chinez Xi Jinping este „nemulțumit” de invazia rusă a Ucrainei, în mare parte pentru că „propria sa inteligență nu pare să-i fi spus ce avea să se întâmple” și din cauza modului în care Putin „i-a ținut apropiați pe americani și pe europeni.”, a declarat joi directorul CIA, Bill Burns, Comisiei de Informații din Senat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: