Redactia.ro
Home » Știri » China transmite că va face presiuni pentru pace în Ucraina „în felul său”

China transmite că va face presiuni pentru pace în Ucraina „în felul său”

China transmite că va face presiuni pentru pace în Ucraina „în felul său”

China transmite că va face presiuni pentru pace în Ucraina „în felul său”. Premierul Chinei le-a spus liderilor UE că Beijingul va face presiuni pentru pace în Ucraina „în felul său”. Acesta răspuns vine la scurt timp după ce Bruxelles-ul a cerut Chinei să nu furnizeze arme Rusiei și să nu ajute Moscova.

China transmite că va face presiuni pentru pace în Ucraina „în felul său”

Bruxeless-ul a cerut Chinei să nu ofere arme Rusiei în războiul cu Ucraina și să nu ajute Moscova să ocolească sancțiunile occidentale. Premierul chinez Li Keqiang a avut o discuție cu președinții Comisiei Europene și Consiliului European, Ursula von der Leyen și Charles Michel, dar și cu șeful politicii externe al UE, Josep Borrell.

Aceștia au discutat timp de două ore, prin videoconferință, în cadrul primului summit UE-China din ultimii doi ani. Li Keqiang le-a spus liderilor UE că Beijingul a căutat întotdeauna pacea și a promovat ideea de negociere și a asigurat că este dispusă să continue să joace un rol constructiv împreună cu comunitatea internațională. China este îngrijorată că țările europene adoptă direcții de politică externă mai dure, după modelul SUA, și a cerut ca UE să țină la distanță interferențele externe.

Uniunea Europeană și China au convenit că războiul din Ucraina amenință securitatea globală, a declarat, vineri, președintele Consiliului European, Charles Michael. Acesta a avertizat China să nu cumva să ajute Rusia. ”UE şi China am convenit că acest război ameninţă securitatea globală şi economia mondială. ”Orice încercare de a evita sancţiunile sau de a oferi ajutor Rusiei ar prelungi războiul. Acest lucru ar duce la mai multe pierderi de vieţi omeneşti şi un impact economic mai mare.Vom rămâne, de asemenea, vigilenţi cu privire la orice încercare de a ajuta Rusia financiar sau militar. Cu toate acestea, paşii pozitivi ai Chinei pentru a ajuta la încheierea războiului ar fi salutaţi de toţi europenii şi de comunitatea globală”, a declarat Charles Michel, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută după primul summit UE-China din ultimii doi ani, în format virtual.

China, acuzată de serviciile de informații de la Kiev că a atacat cibernetic instituțiile militare și nucleare ale Ucrainei

China este acuzată de serviciile de informații de la Kiev că a atacat cibernetic instalațiile militare și nuclare ale Ucrainei cu câteva zile înainte de invazia soldaților ruși, potrivit The Times. China a organizat un atac cibernetic asupra instalațiilor militare și nucleare ucrainene în perioada premergătoare invaziei Rusiei.

Peste 600 de site-uri web aparținând Ministerului Apărării de la Kiev și altor instituții au suferit mii de încercări de piraterie informatică coordonate de guvernul chinez. SBU, serviciul de securitate ucrainean, a declarat că atacurile Chinei au urmărit să se infiltreze în ținte, de la forțele de apărare a frontierei până la banca națională și autoritatea feroviară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: