Redactia.ro
Home » Știri » Ciclonul Polar lovește România! Ninsori abundente și temperaturi scăzute în toată țara

Ciclonul Polar lovește România! Ninsori abundente și temperaturi scăzute în toată țara

Ciclonul Polar lovește România! Ninsori abundente și temperaturi scăzute în toată țara

Ciclonul Polar lovește România! Ninsori abundente și temperaturi scăzute în toată țara

Ciclonul Polar lovește România

În perioada următoare, România se pregătește să facă față impactului unui ciclon polar care va traversa țara, aducând cu el schimbări semnificative în ceea ce privește condițiile meteorologice. Oana Păduraru, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a explicat că această transformare va fi rezultatul avansului unei mase de aer rece din latitudini nordice și a unei cantități semnificative de umezeală provenind din bazinul mediteranean.

Una dintre cele mai notabile schimbări va fi reprezentată de precipitații extinse în toată țara, cu o accentuare din partea de sud-vest. În zonele montane și în regiunile estice, în special în Moldova, ninsorile vor predomina, în timp ce în celelalte regiuni se vor înregistra precipitații mixte. În primele etape ale evenimentului, se vor produce ploi în zonele joase de relief, pentru ca mai apoi să apară poleiul, în special în partea centrală și de nord-est a țării.

Pe timpul nopții, este de așteptat să se formeze polei în special în partea centrală și nord-est a țării, iar cantitățile de apă vor fi semnificative în sudul teritoriului, depășind 10-15 l/m² și pe arii restrânse chiar 20 l/m². De asemenea, în sud-estul țării, în zona Dobrogei și a Munteniei, se vor înregistra intensificări ale vântului cu viteze de 40-45 km/h.

Meteorologul Oana Păduraru a subliniat că în București, există o probabilitate semnificativă de ninsori în a doua parte a zilei de mâine. Astfel, capitalei îi este pregătit un tablou înzăpezit, aducând un aer de poveste chiar înainte de sărbătorile de iarnă.

„În zilele următoare, într-adevăr, apare o schimbare atât în aspectul vremii cât și din punct de vedere termic. Este, pe de o parte, avansul unei mase de aer mai rece dinspre latitudini nordice. Pe de altă parte, destul de multă umezeală care vine dinspre partea de sud a continentului, dinspre bazinul mediteranean.

Vor fi precipitații în toată țara, în extindere dinspre partea de sud-vest a teritoriului. La munte și în regiunile estice, în special în zona Moldovei, vor predomina ninsorile iar în celelalte zone vor fi precipitații mixte.

Trebuie să facem precizarea că, la început, adică pe parcursul zilei de astăzi, în zonele joase de relief vor fi ploi.

În această noapte ne așteptăm să fie și polei, în special în partea centrală și de nord est a țării, iar cantitățile de apă așteptate pentru partea de sud a teritoriului vor fi mai însemnate și vor depăși 10 15 l/m² și pe arii restrânse chiar 20 l/m².

Tot în sud-estul țării, în zona Dobrogei și a Munteniei, vor fi și intensificări ale vântului cu viteze în general de 40-45 de km/h.

Chiar și în zona Capitalei, în probabilitate mai mare mâine, în a doua parte a zilei, ne așteptam să ningă”, a explicat meteorologul Oana Păduraru la Antena 3 CNN

Vremea de Revelion

Cu privire la Revelion, ANM a actualizat prognoza meteo pentru luna decembrie. Se preconizează că primele două săptămâni vor fi caracterizate de precipitații abundente, urmate de perioade cu condiții normale pentru această perioadă. În săptămânile 4-11 decembrie, valorile termice vor scădea sub cele specifice acestei perioade, în special în regiunile estice, iar regimul pluviometric va varia în funcție de regiune, fiind local excedentar în sud-est și deficitar în nord-vest.

În săptămânile 11-18 decembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu cantități excedentare de precipitații în regiunile nord-vestice. În săptămânile 18-25 decembrie, temperatura medie va fi apropiată de normal, iar regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toate regiunile.

În săptămâna 25 decembrie – 1 ianuarie, valorile termice vor fi peste medie, mai ales în regiunile intracarpatice, iar precipitațiile vor fi în general apropiate de normal în întreaga țară. Astfel, românii sunt sfătuiți să se pregătească pentru o perioadă agitată din punct de vedere meteorologic și să ia măsuri de precauție înainte de a sărbători noul an.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: