Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cinci ceaiuri eficiente în boala ficatului gras

Cinci ceaiuri eficiente în boala ficatului gras

Cinci ceaiuri eficiente în boala ficatului gras

Iată care sunt cele cinci ceaiuri eficiente în boala ficatului gras. Trebuie să ai mare grijă la dieta pe care o urmezi dacă ai acest diagnostic.

Cinci ceaiuri eficiente în boala ficatului gras

Ficatul gras, denumit și steatoză hepatică, reprezintă acumularea excesivă de grăsimi – trigliceride – în celula hepatică, denumită hepatocit. Când afecțiunea este însoțită și de o inflamație a ficatului, este vorba despre steatohepatită, potrivit site-urilor de specialitate.

1. Ceai de păpădie

Păpădia ajută în hepatite virale și alcoolice și în boala ficatului gras. Rădăcina de păpădie e bogată în substanțe amare, care exercită un efect tonic asupra sistemului digestiv și ficatului.

Cum să prepari ceaiul. Pui o linguriță de plantă la o ceașcă de apă clocotită și o lași la infuzat 5 minute. Este bine să bei ceai de păpădie dimineața și seara, după mese. Nu este recomandat să îl consumi dacă suferi de ulcer sau gastrită, dacă ai pietre la bilă sau folosești diuretice.

2. Ceai de boldo

Această plantă este o minune pentru ficat. Reglează activitatea bilei și ajută foarte mult la eliminarea excesului de grăsime din ficat.

Ceaiul se lasă la infuzat 10 minute și trebuie consumat înainte de fiecare masă, dar nu mai mult de trei cești pe zi. Durata recomandată a tratamentului este de cinci zile.

Atenție, are efect laxativ și, de asemenea, este contraindicat pentru persoanele care au probleme renale sau care iau anticoagulante.

3. Ceai de armurariu

Acest ceai ajută la eliminarea toxinelor din corp și reglează nivelul de grăsime. În plus, reduce inflamația ficatului.

Trebuie să bei trei cești pe zi și să nu folosești îndulcitori, chiar dacă băutura este puțin amară. Este contraindicat dacă suferi de diabet sau hipertensiune.

4. Ceai de anghinare

Această plantă are acțiune diuretică și reduce acumularea de grăsime din corp. Este bine să bei trei cești de ceai pe zi. Dacă ai posibilitatea, poți folosi anghinare și la gătit.

5. Ceai de lămâie

Lămâia este cunoscută pentru proprietățile de detoxificare. Ajută la eliminarea grăsimii din organism, iar ceaiul este foarte simplu de preparat. Adaugă puțină pulpă de fruct în apa fierbinte.

Este bine să bei în fiecare dimineață o ceașcă mare de ceai călduț. Stimulează și tranzitul intestinal, ajutând astfel la eliminarea toxinelor.

Care sunt simptomele ficatului gras

  • senzație acută de oboseală;
  • lipsă de energie;
  • dureri în zona abdomenului;
  • dureri în zona subcostală;
  • inflamarea zonei din partea dreaptă a abdomenului;
  • apetit scăzut;
  • scăderea în greutate;
  • senzație de greață.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: