Redactia.ro
Home » Știri » Cinci fructe care îți asigură un somn profund și odihnitor

Cinci fructe care îți asigură un somn profund și odihnitor

GALERIE FOTO (2) Te trezești noaptea între 1:00 și 4:00? Medicii avertizează că ficatul tău ar putea fi în pericol!

Somnul odihnitor este esențial pentru sănătatea organismului. Medicii recomandă opt ore de somn pe noapte, însă puțini dintre noi sunt cei care reușesc să atingă acest obiectiv. Un aliat de nădejde pentru un somn odihnitor: fructele. Iată care sunt fructele care te pot ajuta să adormi mai repede și să te odihnești mai bine.

Fructele pot contribui la un somn odihnitor

Unele fructe au proprietatea de a te umple de energie, în timp ce altele sunt un aliat de încredere în alungarea insomniilor. Conform nutriționistului Amy Shapiro, fructele pot fi consumate și seara, însă este recomandat ca porțiile să fie unele mici și să nu fie mâncate cu puțin timp înainte de a merge la somn. Potrivit lui Amy, ele pot fi consumate cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare pentru a nu suprasolicita sistemul digestiv.

cirese amare
Cireșe amare conțin potasiu și melatonină

Cireșele amare au un rol activ în combaterea insomniei datorită nutrienților. Potasiul și melatonina din componența cireșelor amare contribuie la relaxarea mușchilor și creează cadrul favorabil unui somn profund și odihnitor.

Ananasul conține un procent mai ridicat de melatonină decât cireșele amare. Un studiu din anul 2013 a furnizat o concluzie uimitoare: voluntari sănătoși, care au consumat zilnic ananas au avut o creștere de 226 la sută a nivelului de melatonină.

Bananele și kiwi relaxează mușchii și susțin digestia

Bananele pot fi consumate seara atunci când nu sunt foarte coapte pentru că au un nivel ridicat de potasiu și contribuie astfel la relxarea mușchilor. „Conțin și serotonină, care este un precursor al melatoninei și te ajută să adormi”, spune specialistul. Bananele conțin, de asemenea, triptofan, un aminoacid care favorizează odihna, conform clickpentrufemei.ro 

Nu în ultimul rând, kiwiul se dovedește a fi o alegere bună dacă doriți să aveți parte de un somn reconfortant. „Kiwi reprezintă o sursă excelentă de mulți nutrienți, inclusiv vitamina K, vitamina C, acid folic, potasiu și oligominerale, care susțin digestia”, concluzionează medicul nutriționist Amy Shapiro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: