Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cinci locații din România, la munte, pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață

Cinci locații din România, la munte, pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață

Paracul Retezat

România are o mulțime de locuri neștiute sau care nu sunt popularizate destul și rămân chiar și acum niște comori asunse. Dacă ești un fan al mersului la munte și al aerului rece de acolo, atunci trebuie să știi despre existența acestor locuri magice.

Unde să mergi la munte în țara noastră, măcar o dată în viață

Sunt niște locuri superbe, care merită văzute, așa că nu mai sta pe gânduri și când ai ocazia, mergi acolo și vizitează-le!

Stațiunea Straja

Este perfectă pentru o vacanță în familie. Sunt o mulțime de pensiuni dintre care să alegi, pentru că turismul în zonă este cea mai des întâlnit sector economic. Aici poți vizita Crucea Eroilor și Schitul Straja.

Rezervația Ceahlăul – Muntele Olimp

Este un loc în care trebuie să mergi cel puțin o dată în această viață. Face parte din lista cu rezervații naturale din țara noastră. Este o destinație iedeală pentru cei ce iubesc traseele montane, însă nu te vei plictisi nici dacă nu ești fanul acestora. Un obiectiv turistic de aici este cascada Duruitoarea, una dintre cele mai spectaculoase cascade din România. Tot aici se găsesc și Codrii de aramă și Pădurea de Argint.

Locații de văzut în România, la munte

Parcul Național Retezat

Parcul Național Retezat este rezervație naturală protejată prin lege. Aici se găsesc unele specii de animale și plante care nu se mai găsesc în nicio altă parte pe glob. În Parcul Național Retezat sunt 20 de vârfuri de munte cu înâlțimi de peste 2.000 de metri. Tot aici se găsește și cel adânc și întins lac glaciar din țara noastră. Este vorba despre Lacul Bucura.

Peștera Urșilor

Trebuie să vezi Peștera Urșilor pentru că este una impresionantă. Este, de altfel, cea mai cunoscută peșteră din România, însă descoperirea ei s-a făcut destul de târziu în timpul istoric, în anul 1975. Aceasta se găsește în Parcul Național din Munții Apuseni.

Maramureș

Trebuie să ajungi în Ținutul Maramureșului neapărat. Peisajele de poveste vor face o vacanță de neuitat. Să nu uităm nici de plimbarea cu Mocănița, care este singurul tren cu abur care mai există în Europa și este folosit acum ca un pasaj de istorie, o trecere de la trecut la prezent.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: