Redactia.ro
Home » Știri » Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv s-a stins din cauza unor probleme la inimă

Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv s-a stins din cauza unor probleme la inimă

Costel Corduneanu, un fost olimpic pentru România și campion mondial la cadeți în lupte, s-a stins din viață la data de 15 aprilie 2024, după o perioadă de internare într-un spital din Târgu Mureș. Pe lângă gloria sa sportivă, Corduneanu era cunoscut și ca unul dintre cei mai înfiorători interlopi ai țării. Vestea trecerii sale la cele veșnice a fost confirmată de mai multe surse din presa națională.

Fostul campion mondial, care ar fi suferit recent o intervenție chirurgicală pe cord, a fost sub observația atentă a medicilor timp de câteva săptămâni în spitalul din Târgu Mureș. Tragedia s-a abătut asupra lui în ziua de luni, 15 aprilie 2024, când, conform rapoartelor, a încetat din viață.

Anunțul despre trecerea în neființă a lui Costel Corduneanu a fost făcut și pe rețelele de socializare, inclusiv de către nepotul său, care a scris: „Dumnezeu să te ierte, unchiule! Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru.”

Era numit „Stăpânul Moldovei”

Corduneanu, supranumit și „Stăpânul Moldovei”, a fost un campion remarcabil la cadeți și a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, clasându-se pe locul 9 la Barcelona, în 1992, și pe locul 14 la Atlanta, în 1996. La această din urmă ediție, fratele său, Gheorghe Corduneanu, a concurat și el, clasându-se al șaptelea la lupte libere, categoria 48 kg.

După retragerea definitivă din sport, Costel Corduneanu s-a implicat în lumea interlopă și a devenit una dintre cele mai notorii figuri din România, fiind liderul clanului care îi poartă numele. Cu reședința în Iași, Corduneanu era cunoscut pe plan local sub mai multe porecle, printre care „Stăpânul Moldovei” sau chiar „Ștefan cel Mare al Moldovei”.

„Costel n-a mai vrut să fie sărac și atunci a început să comită jafuri și să facă trafic de persoane, droguri sau arme. Așa a-nceput povestea clanului Corduneanu. Nu uită prima dragoste şi se întoarce de câte ori poate în sala de sport”, spunea unul dintre oamenii care i-a antrenat pe Costel Corduneanu, într-un interviu acordat în urmă cu mai mulți ani.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: