Redactia.ro
Home » Știri » Cine beneficiază de tichetele educaționale? Ajutoare pentru elevi în valoare de 500 de lei

Cine beneficiază de tichetele educaționale? Ajutoare pentru elevi în valoare de 500 de lei

Model de cerere pentru acordarea tichetelor educaționale de 500 de lei, în 2023. Tot ce trebuie să știi

Iată cine beneficiază de tichetele educaționale! Ajutoarele pentru elevi sunt în valoare de 500 de lei!

Cine beneficiază de tichetele educaționale?

Cererile pentru obținerea tichetelor educaționale în valoare de 500 de lei pot fi depuse la școli de către părinții eligibili până la data de 26 octombrie, cu condiția ca actul normativ să fie aprobat astăzi, joi, 12 octombrie.

În cazul în care Guvernul dă undă verde acestui act normativ în forma sa actuală, cererile pentru tichetele educaționale de 500 de lei în format electronic vor putea fi depuse la școli până la data de 26 octombrie. După aceasta, va fi necesar un interval de timp pentru ca cardurile să fie distribuite beneficiarilor.

Conform documentului, modelul de cerere pe care școlile trebuie să-l furnizeze părinților în vederea completării va fi aprobat până cel târziu în data de 22 octombrie, în cazul în care ordonanța va primi aprobarea necesară astăzi, joi, 12 octombrie.

Numărul de elevi care urmează să beneficieze de aceste carduri în anul școlar 2023-2024 va rămâne neschimbat, așa cum a fost stabilit în varianta inițială a proiectului, și anume 410.000 de copii provenind din medii defavorizate, de nivel preșcolar, primar și gimnazial. Proiectul de Ordonanță menționează că „sprijinul principal acordat constă într-o sumă de 500 de lei, plătită într-o singură tranșă în fiecare an școlar, începând cu anul școlar 2023-2024″.

Art. 5 – „(1) Măsurile auxiliare care se aplică în cadrul Schemei naționale de sprijin pentru elevii cei mai defavorizați 2023-2027 pot include măsuri de educaţie cu privire la încurajarea frecventării şcolii, asigurarea igienei corporale şi a locuinţei proprii, orientare şcolară şi/sau profesională, sfaturi de gestionare a bugetului, facilitarea accesului la serviciile medicale, recomandări educaţionale şi culturale”, conform documentului.

Cine beneficiază de tichetele educaționale

„a) copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar înscrişi în învăţământul de stat care îndeplinesc condiţiile, în luna iulie a fiecărui an, pentru obţinerea sprijinului educaţional acordat copiilor din familii defavorizate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările şi completările ulterioare;

b) copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat primar înscrişi în învăţământul de stat primar care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul naţional de rechizite şcolare, conform Ordonanţei Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare în anul şcolar 2001-2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 126/2002, respectiv care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară;

c) copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat gimnazial înscrişi în învăţământul de stat gimnazial, care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul naţional de rechizite şcolare, conform Ordonanţei Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare în anul şcolar 2001-2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 126/2002, respectiv care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară”, scrie în proiectul de OUG.

 

Sursa foto: Antena3 CNN

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: