Redactia.ro
Home » Știri » Cine e bărbatul căutat de Poliție de 16 ani? A fost găsit după ce s-a lăudat cu rețetele de pizza

Cine e bărbatul căutat de Poliție de 16 ani? A fost găsit după ce s-a lăudat cu rețetele de pizza

Edgardo Greco

Poveste desprinsă din filmele de acțiune. Un italian, vinovat de crimă, a reușit să se ascundă timp de 16 ani de poliția din Italia. Nu s-a refugiat într-un loc uitat de lume sau pe vreo insulă exotică, ci în văzul tuturor. Concret, italianul și-a creat o identitate falsă și a activat în Franța ca bucătar.

Un mafiot italian, unul dintre cei mai apreciați bucătari din Franța

Un bărbat originar din Italia și condamant pentru omor, a petrecut 16 ani în calitate de fugar. Edgardo Greco, în vârstă de 63 de ani s-a ascuns la vedere în Franţa, unde a lucrat ca bucătar într-o pizzerie timp de cel puțin trei ani, conform presei din Marea Britanie. El era căutat pentru uciderea a doi frați în anul 1991, în cadrul unei reglări de conturi dintre două bande rivale.

Conform polițiștilor italieni, Edgardo Greco făcea parte din banda ‘Ndrangheta, în prezent cea mai cunoscută bandă mafiotă din Italia, având legături care se întind pe teritoriul Europei și a Americii de Sud.

Edgard Greco s-a dat singur de gol și a ajuns să fie arestat

Edgard Greco a fugit din Italia atunci când pe numele său a fost emis un mandat de arestare. Ulterior s-a stabilit în Franța, devenind un chef apreciat. Desigur, el și-a luat o nouă identitate în încercarea de a șterge orice dovadă a existenței sale.

În anul 2021 a făcut, însă, un gest care avea să-l coste libertatea. S-a lăudat într-un ziar local cu rețeta sa specială de ravioli, iar poliția italiană a reușit să-i dea de urmă, ținând cont că apropiații mafiotului se aflau sub filaj încă din anul 2019. Mafiotul a fost arestat și riscă să-și petreacă restul zilelor în închisoare.

Greco a ucis doi frați pe care i-a dizolvat apoi în acid

Greco și-a câștigat prima poreclă, cea de „ucigaș în închisoare”, încă din anii 1980. Isprava sa: un atac cu cuțitul în curtea interioară care îl vizează pe gardianul Franco Pino, în momentul plimbării. Deși și-a ratat obiectivul, câștigă titlul de temerar.

Un dublu asasinat deosebit de sângeros a fost cel care i-a adus reputația de ucigaș fără scrupule, dar care a contirubuit și începutul vânătorii sale de către Direcția Departamentală Anti-Mafia (DDA) a justiției din Catanzaro.

La 5 ianuarie 1991, el a atras doi frați, pe nume Stefano și Giuseppe Bartolomeo, la o pescărie din Cosenza. Greco i-a lovit cu o bară de fier. Fapta sa oribilă nu s-a terminat aici. Trei ani mai târziu, dornic să nu lase nicio urmă a victimelor sale, asasinul conștiincios s-a străduit să le dezgroape trupurile pentru a le dizolva în acid.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini