Redactia.ro
Home » Știri » Cine e, de fapt, Candice Gohier, cea care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat cu roxadustat: ”A fost de acord”

Cine e, de fapt, Candice Gohier, cea care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat cu roxadustat: ”A fost de acord”

Într-un șoc pentru lumea tenisului, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a emis o decizie fără precedent de a suspenda campioana noastră națională, Simona Halep, timp de 4 ani pentru dopaj. Motivația acestei decizii a fost publicată recent de către tribunalul Sport Resolutions și a dat naștere unor controverse și dezbateri aprinse în comunitatea sportivă.

Decizia ITIA a fost fundamentată pe presupusa contaminare a sportivei cu Roxadustat printr-un supliment cu colagen, oferit pentru recuperarea după o accidentare la coapsa dreaptă, suferită în turneul de la Cincinnati din august 2022.

Ce produse i-au fost oferite Simonei Halep

Conform documentului oficial emis de ITIA, Simona Halep a primit trei produse cu scopul de a facilita procesul său de recuperare, după cum urmează:

  • Băutura pe bază de electroliți – Această băutură conținea magneziu, calciu și sodiu, elemente esențiale pentru refacerea organismului după eforturile intense din competiții.
  • Supliment pentru recuperare – Un supliment specializat destinat recuperării sportivilor, menit să accelereze procesul de vindecare după leziuni și eforturi intense.
  • Keto MCT și pulbere de colagen marin – Un supliment ce conținea acizi grași cu lanț mediu și pulbere de colagen marin, cunoscute pentru beneficiile lor în menținerea sănătății și flexibilității articulațiilor, dar și pentru stimularea regenerării țesuturilor.

Aceste produse au fost furnizate Simonei Halep de către fizioterapeuta sa, Candice Gohier, membră a echipei lui Patrick Mouratoglou. Gohier a susținut că a luat decizia de a oferi aceste suplimente pe baza unei recomandări făcute de Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou, și a început să colaboreze cu Halep în aprilie 2022, la scurt timp după ce Patrick Mouratoglou a devenit antrenorul său.

Cine este Candice Gohier

Pentru a înțelege mai bine contextul, este important să aruncăm o privire asupra persoanei care a fost în centrul acestui scandal, Candice Gohier. Aceasta are un background impresionant în domeniul fizioterapiei, fiind în prealabil angajată timp de mai bine de doi ani de către Federația Franceză de Baschet.

Gohier a studiat la Institutul de Formare în Masaj și Fizioterapie din Berck-sur-Mer, Franța, și a fost și o fostă jucătoare de tenis de masă. Aceste experiențe diverse în domeniul sportului și terapiei fizice i-au oferit cunoștințele necesare pentru a-și desfășura activitatea cu succes în lumea tenisului profesionist.

Cum a fost contaminat suplimentul luat de Simona Halep

Un aspect semnificativ în motivarea deciziei ITIA este faptul că suplimentele administrate Simonei Halep au fost comandate chiar de către Candice Gohier. Aceasta le-a solicitat și le-a primit în numele sportivei, iar suplimentele au fost expediate în New York de către firma producătoare. Cu toate acestea, numele exact al firmei producătoare a fost cenzurat în documentul oficial emis de ITIA.

„În jurul lunii august 2022, Halep, Mouratoglou și Gohier au revizuit suplimentele nutritive luate de doamna Halep. Ea (n.r. – Gohier) și domnul Mouratoglou au recomandat înlocuitori pentru câteva dintre suplimentele ei, despre care au considerat că au conținut de zahăr prea mare. Doamna Gohier i-a cerut domnului Lefebvre opinia despre suplimentele pe care unul dintre jucătorii lui profesioniști testați regulat le folosea.

Domnul Lefebvre a recomandat cele 3 suplimente menționate, inclusiv Keto MCT, și i-a oferit doamnei Gohier datele de contact. Doamna Gohier a comandat produsele, care au ajuns la New York pe 23 august 2022. Ea și domnul Mouratoglou le-au verificat și au căzut de acord că nu conțin nicio substanță interzisă și că sunt sigure pentru ca doamna Halep să le folosească. Doamna Halep a folosit apoi Keto MCT timp de 6 zile, între 23 și 28 august 2022″, se arată în motivarea publicată de ITIA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: