Redactia.ro
Home » Monden » Cine e Kera Calița, zisă și „Patroneasa”? De ce este acum anchetată de autorități

Cine e Kera Calița, zisă și „Patroneasa”? De ce este acum anchetată de autorități

Cine e Kera Calița, zisă și „Patroneasa”? De ce este acum anchetată de autorități

Cine e Kera Calița, zisă și „Patroneasa”? Miercuri dimineață, 10 februarie, au avut loc percheziții de amploare acasă la vedetă. 

Cine e Kera Calița, zisă și „Patroneasa”

Kara Calița, pe numele său real, Aurelia Nicolau, este anchetată într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Anchetatorii au făcut percheziții de amploare la casa vetetei.

Cine e Kera Calița, zisă și „Patroneasa”? Kara Calița este una dintre cele mai controversate patroane de restaurant din Capitală. Aurelia Nicolau trăiește într-un adevărat conac, și a ajuns în vizorul oamenilor legii, fiind vizată într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Astfel că, în această dimineață, polițiștii au ajuns la domiciliul ei pentru perchezii de amploare, totul sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Însă, pe lângă Kera Calița, alte 30 de persoane sunt implicate, fiind astfel puse în practică 22 de percheziții domiciliare pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Cine e Kera Calița, zisă și „Patroneasa”? Laura Nicolau a inventat personajul „Kera Calița, jupâneasa de la Jaristea” pentru a-i face reclamă restaurantului patronat de ea. Aparițiile ei sunt ieșite din comun. Are întotdeauna lornion, țigaretă și pălărie cu boruri largi. Are rochii cu broderie specială, cu alură de cucoană de santan.

S-a născut în Lehliu Gara, dar bunicii după mamă și după tată sunt de pe malurile Borcei, meleagurile lui Odobescu. Spune că se trage din neam de negustori. A fost bibliotecară în București, la biblioteca Mihail Sadoveanu, în Piața Amzei.

Kera Calița a avut și o primă reacție în ceea ce o privește perchezițiile, numele ei apărând în această anchetă.

”Nu știu despre ce este vorba”, a spus Kera Calița la Antena Stars.

Acuzată de evaziune fiscală și spălare de bani

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a Sectorului 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pe lângă cele 22 de mandate de percheziție făcute în București, Ilfov, Prahova și Bacău pune în executare și 26 de mandate de aducere într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor în domeniile achizițiilor de produse textile și a legumelor și fructelor. Astfel, persoanele vizate vor fi conduse a sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, căci prejudiciul acestei cauze se ridică la peste 3 milioane de lei, potrivit g4media.ro.

Cine e Kera Calița, zisă și „Patroneasa”? Mai mult, pe rol este și un al doilea dosar, în care sunt puse în aplicare de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în București și Constanța, nu mai puțin de opt mandate de percheziții domiciliare și 5 mandate de aducere, privind aceeași infracțiune. În acest dosar, prejudiciul adus bugetului se ridică la aproximativ 4,6 milioane lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: