Redactia.ro
Home » Monden » Cine e Loreen. A câștigat Eurovision pentru a doua oară / Cele mai tari momente din spatele camerelor

Cine e Loreen. A câștigat Eurovision pentru a doua oară / Cele mai tari momente din spatele camerelor

GALERIE FOTO (8) eurovision

Cea mai recentă ediție a Eurovision a fost câștigată de către reprezentanta Suediei, Loreen. Tânăra a obținut pentru a doua oară victoria, de data aceasta cu piesa „Tattoo”, la 11 ani distanță de când a cucerit scena concursului cu melodia „Euphoria”.

Artista de 39 de ani a obţinut un total de 583 de puncte după ce voturile publicului şi ale juriului au fost combinate, devenind prima femeie care câștigă trofeul de două ori.

Singura femeie care câștigă de două ori Eurovision

Singura persoană care a câștigat de două ori competiția este Johnny Logan, în 1980 cu „What’s Another Year”, și din nou în 1987, cu „Hold Me Now”.

Loreen este numele de scenă al cântăreței suedeze Lorine Zineb Nora Talhaoui. S-a născut la 16 octombrie 1983 și provine din capitala Suediei, Stockholm. Este cântăreață și producătoare suedeză de muzică pop. Ambii părinți sunt din Maroc, iar artista este de origine berbero-marocană. Nu este căsătorită și nu are copii.

De când Loreen era o copilă, și-a dorit să fie muzician. A participat la Swedish Idol 2004, versiunea suedeză a Pop Idol, la vârsta de 20 de ani, terminând pe locul patru. În anul următor, ea a lansat primul ei single – The Snake, alături de populara trupă suedeză Rob’n’Raz. Mai târziu, a devenit prezentatoare de televiziune pe canalul de divertisment TV400 și apoi producător de reality show-uri suedeze.

S-a lansat în muzică la 20 de ani, în 2004

În 2011, a intrat în Melodifestivalen, un concurs anual de cântece organizat de radiodifuzorii publici suedezi Sveriges Television (SVT) și Sveriges Radio (SR), al căror câștigător are ocazia să reprezinte Suedia la Eurovision Song Contest.

Pentru competiție, ea a interpretat melodia „My Heart is Refusing Me” și a ajuns în semifinala programului, dar nu s-a calificat în finală. În anul următor, în 2012, Loreen a concurat din nou la Melodifestivalen, de data aceasta cu piesa ei „Euphoria”. A trecut de semifinală și s-a calificat în finală – pe care a câștigat-o pe 10 martie 2012.

După ce a câștigat Melodifestivalen, Loreen și-a dus melodia la Eurovision 2012 în Azerbaidjan. Acolo s-a calificat în semifinală și a câștigat marea finală cu 372 de puncte! „Euphoria” a devenit un hit în toată Europa și a primit aprecieri de la mulți critici muzicali, potrivit walesonline.co.uk.

Ce nu s-a văzut la televizor din marea finală Eurovision

Suedia a câștigat finala Eurovision 2023, care s-a desfășurat sâmbătă seara, la Liverpool, în timp ce artista Loreen a obținut 583 de puncte, cucerind acest trofeu pentru a doua oară în cariera ei.

Deoarece Eurovision nu a putut avea loc în Ucraina din cauza războiului în curs cu Rusia, Marea Britanie a intervenit pentru un an special în care ambele culturi sunt prezentate pe scena internațională.

Vă prezentăm o selecție de imagini de la marea finală Eurovision 2023, unele momente fiind surprinse inclusiv în backstage, unde camerele de filmat nu ajung întotdeauna.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: