Redactia.ro
Home » Știri » Cine e pilotul denumit Fantoma Kievului, care a doborat record de avioane inamice

Cine e pilotul denumit Fantoma Kievului, care a doborat record de avioane inamice

Războiul din Ucraina are deja un erou! Este vorba despre Fantoma Kievului, un pilot ucrainean supranumit astfel după ce a reușit să doboare un număr record de avioane inamice ale Rusiei invadatoare.

În mediul online fac furori imaginile cu Fantoma Kievului, devenit erou în Ucraina după ce Rusia a invadat țara vecină.

Deși este vorba de informații încă neconfirmate de oficialități, un clip video în care apare un avion de luptă pilotat de Fantoma Kievului care a scos din luptă mai multe avioane inamice a strâns deja cinci milioane de vizualizări, potrivit Washington Examiner, preluat de Adevărul.ro.

Cine e pilotul denumit Fantoma Kievului, care a doborat record de avioane inamice

În imaginile video se pare că Fantoma Kievului ar fi pilotul unui avion MiG-29, care a fost observat de oameni deasupra mai multor oraşe din Ucraina.

Pilotul ucrainean ar fi doborât șase sau mai multe avioane inamice, potrivit unor informații care nu au fost confirmate încă.

Pilotul de MiG-29 Fantoma Kievului, despre care se spune că a doborât 6 avioane rusești în ziua de 24 februarie 2022, ar exista cu adevărat.

Chiar și fostul președinte al Ucrainiei Petro Poroșenko, din perioada 2014-2019, a confirmat existența pilotului Fantoma Kievului. Acesta chiar a distribuit pe Twitter o fotografie cu acesta.

„În fotografie – pilotul MiG-29. Aceeași Fantomă a Kievului. Provoacă teroare inamicilor și mândrie la ucraineni. Are 6 victorii asupra piloților ruși! Cu apărători atât de puternici, Ucraina va câștiga cu siguranță!”, a scris fostul președinte pe Twitter.

Război Rusia – Ucraina. Bilanțul victimelor

Armata rusă a recunoscut, pentru prima oară, că a înregistrat pierderi umane în cursul invaziei sale în Ucraina, fără a furniza însă un bilanț exact, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Militarii ruşi dau dovadă de curaj, executându-şi misiunile de luptă. Din nefericire, există morţi şi răniţi. Dar pierderile noastre sunt mai mici” decât în tabăra ucraineană, a declarat generalul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, în cursul zilei de duminică.

Pe de altă parte, Ucraina susține că de joi, de la începutul invaziei ruse, mii de militari ruşi şi-au pierdut viaţa, o afirmaţie greu de verificat, însă, din surse independente. Adjunctul ministrului apărării din Ucraina a publicat duminică o estimare a pierderilor Rusiei. Estimările pierderilor suferite de ruși, potrivit ucrainenilor, includ:

  • 4.300 de decese
  • 27 de avioane
  • 26 de elicoptere
  • 146 de tancuri
  • 706 vehicule blindate
  • 49 de tunuri
  • un sistem de apărare anti-aeriană Buk
  • 4 sisteme cu lansare multiplă de rachete Grad
  • 30 de vehicule
  • 60 de cisterne
  • două drone
  • două ambarcațiuni

La rândul său, Ucraina a dat publicității, luni dimineața, ultimele informații despre bilanțul victimelor după invazia Rusiei. Potrivit forțelor ucrainene, numărul soldaților ruși care și-au pierdut viața în lupte a depășit 5.000.

Pe lângă pierderile umane, armata rusă a suferit și grave pierderi materiale: aproape 60 de aparate de zbor și aproape 200 de tancuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: