Redactia.ro
Home » Știri » Cine e sora Tamarei Buciuceanu. Artista a făcut România celebră în lume, ca mezzo-soprană

Cine e sora Tamarei Buciuceanu. Artista a făcut România celebră în lume, ca mezzo-soprană

GALERIE FOTO (2) Cine e sora Tamarei Buciuceanu. Artista a făcut România celebră în lume, ca mezzo-soprană

Tamara Buciuceanu Botez a murit în 2019, la Spitalul Elias din Capitală. Actrița a fost internată din cauza problemelor cardiace, iar starea sa de sănătate se agravase. Tamara Buciuceanu a întristat întreaga țară când a trecut în neființă, dar în urma sa rămân 65 de ani de carieră în teatru. Așa cum rămâne o familie frumoasă și mai rămâne sora sa, Iulia Buciuceanu. O artistă care a trăit în umbra popularității surorii mai mari, dar care a făcut România celebră în lume, ca mezzo-soprană.

Cine e sora Tamarei Buciuceanu, Iulia Buciuceanu

Sora Tamarei Buciuceanu este cu doi ani mai mică decât era marea actriță. Este la fel de talentată, dar în alt domeniu. Iulia Buciuceanu este mult mai puțin cunoscută decât celebra ei soră, însă aceasta a fost o stea în muzică, ducând numele țării noastre peste hotare.

Iulia Buciuceanu, mezzo-soprană pe marile scene ale Europei

Iulia Buciuceanu a fost mezzo-soprană, remarcându-se prin voce pe marile scene ale Europei, în Franța, Rusia, Finlanda, Cehia și nu numai. A început Conservatorul în Iași și l-a terminat la București, debutând la Opera Națională Română, în rolul lui Ondine din ‘Rusalka’.

 Solista s-a născut pe data de 25 iunie a lui 1931, în Tighina, Moldova, într-o familie de muzicieni. Părinții săi au studiat canto și dirijat și compoziție.

„Referindu-mă la realitățile social-economice, trăiesc prost. Familia însă mă ajută să trec senină peste tot ce înseamnă lipsuri, indolență, dezinteres față de oameni și, în mod special, față de oamenii de artă. Matei și Maria, nepoții mei, sunt împlinirea mea supremă! Iar cel mai mare regret este că George, soțul meu, nu s-a putut bucura de ei! La 20 de ani iubeam muzica, la 40 de ani o iubeam de două ori mai mult, iar acum iubesc VIAȚA. (…) Cele mai frumoase amintiri, pe care le-aș retrăi oricând, sunt căsătoria cu George, soțul meu, nașterea fiului meu, Mihai, și fericirea de a-mi cunoaște nepoții’, spunea Iulia Buciuceanu, potrivit playtech.ro

Iulia Buciuceanu, la moartea surorii sale, Tamara
Iulia Buciuceanu are acum 90 de ani și-și trăiește bătrânețea departe de lumina reflectoarelor, așa cum a făcut-o mare parte din viață. De grijă îi poartă fiul său, actorul Mihai Constantin, cunoscut prin rolul lui „Ionică” din „Liceenii” și nepoții ei, Matei și Maria.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: