Redactia.ro
Home » Știri » Cine e Valentin, românul care doarme într-un Mercedes și își face nevoile în parc. I-a speriat pe olandezi

Cine e Valentin, românul care doarme într-un Mercedes și își face nevoile în parc. I-a speriat pe olandezi

Valentin stă de câteva săptămâni campat cu Mercedesul său într-un parc din Hengelo. Localnicii văd că își face nevoile fiziologice în tufișuri, dar și că apoi ridică mizeria.

Modul în care a ales să trăiască, înfățișarea lui, totul i-a înfricoșat pe batavi.

Doarme într-un Mercedes cu număr de România

Un Mercedes alb îngrijit este tras în parcarea din Tichelpark, lângă Insula Școlii, lângă centrul orașului Hengelo. Proprietarul doarme în mașina cu numere de înmatriculare românești.

E mijlocul zilei. Dar pe Valentin nu-l deranjează să fie trezit în timpul somnului de după-amiază.

Românul de 35 de ani este ceea ce se poate numi o apariție colorată. Are tatuaje mari pe obraji și pe părțile laterale ale capului. Pe piept s-a tatuat chiar pe el însuși. Se mișcă de aproape două luni între Hengelo și Enschede.

Parcarea din parcul din Hengelo este locul său „permanent” în oraș. „Oamenii de aici sunt prietenoși”, spune Valentin, care vorbește destul de bine engleza.

A fost paznic și mecanic auto

Chiar și în aceste condiții, Valentin trăiește de pe o zi pe alta, iar cei 10 euro nu-i sunt suficienți. Românul speră că va putea merge la serviciu ca un om normal și, de ce nu, în viitorul apropiat, chiar să se stabilească în micul orășel olandez.

În România am lucrat în securitate. Am fost și mecanic auto. Mi-ar plăcea să fac asta și aici, în Țările de Jos. Dacă cineva are o slujbă pentru mine, vreau să rămân aici pentru totdeauna”, a mai spus românul.

Municipalitatea l-a îndrumat către Armata Salvării și Barka, o fundație care ajută migranții fără adăpost din Europa de Est:

Din păcate, nu putem face mai mult decât atât în ​​momentul de față, în limita capacităților noastre”.

Mi-e frică de războiul din Ucraina și Rusia. 

Mi-e teamă că se va răspândi în România. Țara mea natală a fost întotdeauna implicată în războaie, în trecut”, spune Valentin, explicând de ce a fugit din țară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: