Redactia.ro
Home » Știri » Cine este afaceristul român care se „ia la trântă” cu marii retaileri Carrefour, Lidl și Kaufland. Apare un nou supermarket în Bucureşti (FOTO)

Cine este afaceristul român care se „ia la trântă” cu marii retaileri Carrefour, Lidl și Kaufland. Apare un nou supermarket în Bucureşti (FOTO)

GALERIE FOTO (5)

Dimitrie Muscă este unul dintre cei mai puternici fermieri români. El este proprietarul Combinatului Agroindustrial (CAI) Curtici. Recent, şi-a anunțat intenția extinderii afacerii sale și în București. Antreprenorul român are deja 41 de magazine la nivel național.

Fermierii români ar putea beneficia inclusiv de sprijinul Guvernului, asta pentru că premierul Marcel Ciolacu și-a fixat drept piatră de temelie a mandatului ”patritismul economic” și pregătește lansarea programului ”Consumă românește”.

Avantajul lui Muscă: e producător direct

Dimitrie Muscă, fondatorul Combinatului Agroindustrial Curtici, a avut pierderi de 500 de lei pe tonă. Fapt care îl face să creadă că este vorba despre un sabotaj la adresa agriculturii și fermierilor români.

El a vândut 7.000 de tone de grâu cu 1.700 lei tona, după recoltare, în 2022. Mai târziu, în luna februarie 2023, a mai valorificat 7.000 de tone, dar la un preț mult mai mic, de 1.200 lei tona. A pierdut 500 de lei pe tonă. Pentru ca situația să fie și mai gravă, în luna mai prețul a scăzut la 1.000 lei pe tona de grâu.

Avem 41 de magazine la ora actuală, încă mai deschidem şi lărgim aria de desfacere. Clienţii ne cunosc, în timp le-am câştigat încrederea şi merg foarte bine maga­zinele.

Sunt producător direct şi de multe ori am un adaos mic, pentru că important e să îmi vând marfa.

De la cultura de cereale la sectorul de creştere a animalelor la indus­trializare, apoi la transport şi desfacere, chiar dacă câştig doar 50 de bani pe fiecare verigă, îi câştig, nu-i pierd“, a explicat Dimitrie Muscă.

Ce înseamnă „patriotismul economic”?

Agricultura este cea care mai merge, că zootehnie nu prea mai avem. Trebuie să câștigăm și noi nu poate să ne distrugă pentru că altfel îndemn toată țara să iasă în stradă, nu poți să distrugi agricultura, distrugi mâncarea.

Muncim din greu pământul românesc și oferim mâncarea de zi cu zi românilor, ar trebui să ne dăm iarăși mâna”, susține Dimitrie Muscă.

Marcel Ciolacu își bazează mandatul pe conceptul de ”patriotism economic” și a anunțat lansarea unui program ”Consumă românește”, care va ajuta produsele românești să ajungă pe rafturile marilor magazine.

Efortul nostru principal va fi cel de consolidare a lanțurilor valorice. Vineri (n.r. – 30 iunie), am aprobat în Guvern o schemă multianuală de 600 de milioane de euro pentru procesarea în industria agroalimentară. Vor urma scheme asemănătoare în zona materialelor de construcții și a energiilor verzi.

Ambiția noastră este să susținem firmele mici și mijlocii românești care să devină elemente solide în lanțuri valorice capabile să producă efecte de multiplicare economică la nivel regional.

Ne dorim și mai multe companii locale care să ajungă atât de performante încât să devină furnizori de prim rang pentru concerne precum Michelin, Dacia și Carrefour.

Vrem să folosim expertiza unor investitori de talia lui Engie sau Total care să ajute România să-și diversifice și multiplice proiectele în zone precum energiile regenerabile și eficiența energetică”, a spus premierul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: