Redactia.ro
Home » Știri » Cine este atacatorul de la Podul Londrei. Poliția i-a dezvăluit identitatea

Cine este atacatorul de la Podul Londrei. Poliția i-a dezvăluit identitatea

londra

Autorul atentatului de la Londra, împușcat mortal de forțele de ordine, este Usman Khan, în vârstă de 28 de ani. Individul fusese închis în 2012 pentru fapte ce constituie infracțiuni cu caracter terorist și eliberat condiționat în decembrie 2018. În momentul atacului, acest purta o brățară electronică de supraveghere.

„Suntem în poziția de a confirma identitatea suspectului ca Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, care locuia în zona Staffordshire (…) Această persoană era cunoscută autorităților, fiind condamnată în 2012 pentru infracțiuni cu caracter terorist. El a fost eliberat condiționat din închisoare în decembrie 2018, și în mod clar, o direcție crucială a anchetei privește stabilirea modului în care el a ajuns să comită acest atac”, a explicat comisarul Neil Basu de la Poliția Metropolitană, citat de The Guardian.

Atac armat în Londra! Polițiștii au împușcat un suspect

Usman Khan fusese condamnat la opt ani închisoare pentru că plănuia să arunce în aer Bursa din Londra și pentru că înființase o tabără de antrenament terorist. Avea câțiva complici și erau inspirați de rețeaua al-Qaida. A fost arestat în decembrie 2010, iar poliția a găsit acasă la el o hârtie pe care erau scrise de mână alte posibile ținte, printre care Ambasada SUA, domiciliul lui Boris Johnson, pe atunci primar al Londrei, înaltul prelat al Catedralei Sf. Paul și doi rabini.

Două persoane – un bărbat și o femeie – au fost ucise vineri prin înjunghiere pe Podul Londrei de Usman Khan, iar alte trei au fost rănite, transmite Mediafax. Atacatorul a fost împușcat mortal de polițiști. Suspectul purta o vestă de care părea atașată o bombă, care s-a dovedit a fi falsă. Autoritățile au anunțat că incidentul – care a durat cinci minute – este considerat de natură teroristă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: