Redactia.ro
Home » Știri » Cine este cel mai ghinionist elev de la BAC. A picat examenul într-un mod incredibil

Cine este cel mai ghinionist elev de la BAC. A picat examenul într-un mod incredibil

Luni, 8 iulie, a fost o zi cu mari emoții pentru absolvenții claselor a XII-a, deoarece au aflat rezultatele examenului de Bacalaureat. Pentru mulți dintre aceștia, ziua a fost una de bucurie și ușurare, reușind să promoveze „examenul maturității”. Totuși, nu toți au avut norocul să treacă de acest examen dificil, iar un elev din Aiud a avut parte de un ghinion incredibil, ratând promovarea cu o medie finală foarte aproape de pragul necesar.

Rată de promovare mare la BAC

În acest an, se pare că elevii claselor a XII-a au tratat cu mai multă seriozitate examenul de Bacalaureat, lucru reflectat în rata de promovare. Înainte de contestații, rata cumulată de promovare a fost de 76,4%, în creștere cu 3,6% față de prima sesiune de anul trecut, când rata a fost de 72,8%. Această creștere indică o implicare mai mare din partea elevilor, dar și o posibilă îmbunătățire a sistemului educațional.

Totuși, nu toți elevii au reușit să treacă de acest examen. Există și cei care, în ciuda eforturilor depuse, nu au atins criteriile necesare pentru a promova. Aceștia mai au însă o șansă în sesiunea de toamnă, ceea ce le oferă un motiv de speranță.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, candidații trebuie să îndeplinească trei condiții esențiale: să fi echivalat sau recunoscut toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să obțină minimum nota 5 la fiecare probă scrisă și să aibă o medie generală de cel puțin 6 la probele scrise. În timp ce mulți elevi au reușit să îndeplinească aceste criterii, alții au fost la un pas de a le atinge pe toate.

Cel mai ghinionist elev

Un exemplu notabil este cel al unui elev din Aiud, care a studiat la Liceul Tehnologic Aiud. Acesta a avut ghinionul să rateze promovarea examenului cu o medie finală de 5.98, fiind prima sub linie pe toată țara. Notele obținute de el au fost 5.90 la limba română, 5.65 la matematică și 6.40 la biologie. Deși a fost foarte aproape de a trece, ghinionul l-a împiedicat să obțină media necesară. Este foarte probabil ca acest elev să fi depus contestație, sperând ca reevaluarea lucrărilor să îi aducă nota necesară pentru a promova.

Cei care nu reușesc să promoveze nici după contestații mai au o șansă în sesiunea de toamnă. Calendarul acestei sesiuni este bine definit, oferind elevilor oportunitatea de a-și încerca norocul din nou.

Mai au o șansă vara aceasta

În perioada 15-22 iulie 2024, va avea loc înscrierea candidaților pentru a doua sesiune de examen, inclusiv a celor care au promovat examenele de corigențe. Probele de competențe vor începe pe 8 august, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pe 9 august. Evaluarea competențelor digitale va avea loc pe 12 august, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se va desfășura între 13 și 14 august.

Când vor fi probele

Probele scrise vor începe pe 19 august, cu Limba și literatura română – proba E. a), urmată de Proba obligatorie a profilului – proba E. c) pe 20 august și Proba la alegere a profilului și specializării – proba E. d) pe 21 august. Limba și literatura maternă – proba E. b) se va desfășura pe 22 august. Rezultatele la probele scrise vor fi afișate pe 26 august, până la ora 12.00, iar contestațiile se vor putea depune în aceeași zi, între orele 12.00-18.00. Rezolvarea contestațiilor va avea loc între 27 și 29 august, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 30 august.

Această a doua șansă este esențială pentru elevii care nu au reușit să promoveze în prima sesiune. Ea le oferă ocazia de a-și îmbunătăți rezultatele și de a-și asigura accesul la învățământul superior sau la alte forme de pregătire profesională. În plus, sesiunea de toamnă le permite elevilor să corecteze greșelile făcute în prima sesiune și să își demonstreze cunoștințele și abilitățile dobândite pe parcursul anilor de liceu.

Pentru elevii care au trecut prin emoțiile examenului de Bacalaureat și au reușit să promoveze, această realizare este un pas important spre viitor. Ei pot acum să își continue studiile la facultate sau să își urmeze alte vise și aspirații. Pentru cei care nu au reușit încă, speranța și determinarea sunt cheia succesului în sesiunea de toamnă.

La un pas de promovare

Exemplul elevului din Aiud este unul care arată cât de subțire poate fi linia dintre succes și eșec. În ciuda eforturilor depuse și a notelor obținute, o medie finală de 5.98 l-a plasat sub pragul necesar pentru a promova. Este o lecție dură, dar și o dovadă a faptului că fiecare punct contează. În astfel de situații, contestațiile pot juca un rol crucial, iar reevaluarea lucrărilor poate aduce surprize plăcute.

Pentru cei care nu reușesc să promoveze nici după contestații, sesiunea de toamnă este o oportunitate de a se pregăti mai bine și de a aborda examenul cu o nouă strategie. Aceasta poate implica studiu suplimentar, meditații sau o revizuire atentă a materiilor în care au întâmpinat dificultăți.

În concluzie, ziua de 8 iulie a fost una plină de emoții și speranțe pentru absolvenții claselor a XII-a. Rezultatele examenului de Bacalaureat au adus bucurie pentru mulți, dar și dezamăgire pentru alții.

Cu toate acestea, determinarea și perseverența sunt esențiale pentru succes. Elevii care nu au reușit să promoveze în prima sesiune au acum ocazia să își îmbunătățească performanțele în sesiunea de toamnă și să își asigure astfel un viitor mai bun. Să sperăm că eforturile lor vor fi răsplătite și că vor reuși să depășească acest obstacol important din viața lor.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: