Redactia.ro
Home » Homepage » Cine este Chris Martin, solistul emblematic al trupei Coldplay. Cum a ajuns să cânte alături de Babasha pe scena de la Arenele Romane

Cine este Chris Martin, solistul emblematic al trupei Coldplay. Cum a ajuns să cânte alături de Babasha pe scena de la Arenele Romane

Chris Martin. Sursă foto: Emagic

Chris Martin, solistul emblematic al trupei Coldplay, a fost cel care a pus bazele acestei formații în ianuarie 1998. Originar dintr-o familie numeroasă, cu patru frați, Chris Martin a reușit să devină una dintre cele mai recunoscute figuri din muzica internațională.

Chris Martin nu este doar solistul unei trupe legendare, ci și un om cu o viață personală complexă și interesantă. De la începuturile sale modeste în Devon, până la succesele uriașe cu Coldplay și relațiile sale cu femei celebre din Hollywood, Martin continuă să fie o figură fascinantă atât în muzică, cât și în viața personală.

Viața lui Chris Martin

Născut pe 2 martie 1977, în micuțul sat Whitestone din Devon, Anglia, Chris Martin a manifestat de mic o pasiune pentru muzică. Studiind la Exeter Cathedral School, el a fondat prima sa formație, ”The Rocking Honkies”. Însă adevăratul său succes a venit odată cu formarea trupei Coldplay în 1998. Alături de Jonny Buckland, Will Champion și Guy Berryman, Martin a creat un grup care urma să devină unul dintre cele mai iubite din lume.

În timp ce studia la University College din Londra, Chris Martin și colegii săi au lansat primul album, „Parachutes”, care a avut un succes răsunător. Următoarele albume, precum „A Rush of Blood to the Head”, „X&Y”, „Ghost Stories Live 2014” și „Mylo Xyloto”, au consolidat poziția Coldplay în industria muzicală.

Chris Martin a fost căsătorit timp de zece ani cu celebra actriță Gwyneth Paltrow

Paltrow, cunoscută pentru rolul său premiat cu Oscar în „Shakespeare in Love”, și Martin s-au căsătorit în decembrie 2003, într-o ceremonie discretă în Santa Barbara. Cuplul au doi copii: Apple, născută în 2004, și Moses, născut în 2006.

În martie 2014, cuplul a anunțat divorțul, o despărțire care a afectat profund pe ambii parteneri. Chris Martin a recunoscut ulterior că a suferit de depresie în urma divorțului. Averea lor combinată era estimată la 120 de milioane de lire sterline la momentul despărțirii.

Chris Martin și actrița Dakota Johnson s-au logodit

După divorț, Chris Martin a avut o scurtă relație de patru luni cu actrița Jennifer Lawrence în 2014. Totuși, relația care a atras cel mai mult atenția publicului a fost cea cu Dakota Johnson. Cunoscută pentru rolul său în „Fifty Shades of Grey”, Johnson și Martin au început să se întâlnească în 2017.

Relația lor a fost marcată de mai multe despărțiri și împăcări, dar în cele din urmă, cei doi s-au logodit în martie 2024. Dakota Johnson a mărturisit că preferă să își țină relația departe de ochii publicului, dorind să evite presiunea mediatică pe care a resimțit-o de-a lungul vieții datorită familiei sale celebre.

Sub conducerea lui Chris Martin, Coldplay a devenit una dintre cele mai influente trupe din ultimele decenii. Muzica lor, caracterizată de melodii emoționante și versuri profunde, a atras milioane de fani din întreaga lume. Concertul recent susținut de Coldplay pe Arena Națională din București este un exemplu al popularității continue a trupei, biletele pentru acest eveniment epuizându-se rapid.

Chris Martin este cunoscut nu doar pentru cariera sa muzicală de succes, dar și pentru dedicarea față de familia sa. Relația sa apropiată cu cei doi copii, Apple și Moses, este adesea subliniată în interviuri și apariții publice. Deși despărțirea de Gwyneth Paltrow a fost dificilă, cei doi au reușit să mențină o relație cordială de dragul copiilor lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: