Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Nicu Ștefanuță, europarlamentarul care a câștigat un mandat din postura de independent. Cum a adunat, de fapt, numărul necesar de voturi

Cine este Nicu Ștefanuță, europarlamentarul care a câștigat un mandat din postura de independent. Cum a adunat, de fapt, numărul necesar de voturi

Într-o premieră pentru politica din România, Nicu Ștefănuță a reușit să câștige un loc în Parlamentul European ca independent. Aceasta este o realizare semnificativă, având în vedere că este pentru prima dată când un candidat independent obține un mandat în Parlamentul European din partea României.

Cele mai recente rezultate arată că Nicu Ștefănuță a strâns 258,401 de voturi, depășind pragul necesar de 3.03% pentru a obține mandatul. Campania sa electorală s-a concentrat în principal pe mobilizarea tinerilor, un segment demografic care a demonstrat că are încredere în viitorul României și dorește să se implice activ în schimbarea societății.

Nicu Ștefănuță a declarat că decizia de a se adresa tinerilor a fost una strategică și de succes

„Lumea și-a pierdut speranța că se mai poate în România în mare parte și singurii care nu au această atitudine blazată sunt tineri care încă vor altceva. Așa că mă bucură enorm că am mers pe electoratul ăsta și nu pe altul”, conform PressHub.ro.

Deși a reușit să câștige un mandat, Nicu Ștefănuță a întâmpinat și probleme. Unele dintre voturile pentru el au fost anulate, dar acest lucru nu l-a descurajat.

„Sunt foarte bine. Eu sunt convins că noi am avut și mai multe voturi, ca să zic onest, ne sunt extrem de multe voturi anulate, însă oamenii noștri au votat foarte mult”.

Nicu Ștefănuță a primit sute de mesaje de susținere din partea alegătorilor săi

„Nu exagerez, am primit ieri zeci de mii de mesaje pe Instagram, pe Facebook, pe toate rețelele de socializare. Am avut cinci oameni care mi-au răspuns la social media la mesaje precum „suntem la vot” sau „am vorbit și cu mama, și cu tata, și cu bunica”.

Segmentul de tineri cu vârsta între 18 și 24 de ani a fost crucial pentru succesul său.

„N-au votat doar tinerii. Totuși, au votat mulți, aproximativ 760.000 de persoane între 18-24 de ani, first time voters. Tot cam atâtea persoane câte au votat și din segmentul 60-64 de ani, de exemplu. Și cumva, tinerii au reușit să-i mobilizeze și pe părinți, pe prieteni”,a spus Nicu Ștefănuță.

În ziua alegerilor, au fost întâmpinate dificultăți la unele secții de votare, în special în București, unde nu existau liste suplimentare pentru studenți. „Am avut un stres cu secții de votare care n-aveau liste suplimentare pentru studenți care au stat la coadă ore întregi și cărora li s-a spus să meargă acasă. Au zis că nu au voie să voteze în Regie unde au organizat trei secții amărâte pentru zeci de mii de studenți. Le-au închis ușa în față la ora 22:00 deși promiseseră că nu, că îi lase pe toți să voteze”, a relatat el.

Nicu Ștefănuță a început campania sa electorală în urmă cu un an și a finanțat-o inițial din fonduri proprii

Le-am tot zis la toți de la început că avem nevoie de altceva, trebuie să fie ceva brand new, ceva pe alt public. Mulți mi-au zis că sunt nebun că „tu care vorbești de drepturile LGBT și de avort, crezi că ai șanse în România?” Nu suntem toți la fel în România!

Nu știu cum ne-a ieșit, dar ne-a ieșit. Au ajutat și influencerii de tineret care au ieșit din zona lor digitală și au zis hai să facem toți treabă. A fost o combinație de factori. Și vremea a ajutat. Când ne chinuiam cu semnăturile, s-a schimbat vremea, a ieșit lumea pe stradă.

Prima parte de campanie, cu semnăturile, care a fost grea, a fost 100% finanțată de mine și a fost o cheltuială cel puțin la fel cât în a 2-a parte, unde am primit donații. A fost greu, greu, dar dacă nu riști nu câștigi”.

Campania lui Nicu Ștefănuță a beneficiat și de sprijinul influencerilor tineri, care au ieșit din zona lor digitală pentru a face campanie. Victoria lui Nicu Ștefănuță este o dovadă că tinerii din România au puterea de a schimba peisajul politic. Este un exemplu de mobilizare și implicare activă în procesul democratic, arătând că schimbarea este posibilă atunci când există determinare și efort concertat.

Cu un mandat câștigat în Parlamentul European, Nicu Ștefănuță își propune să continue să reprezinte interesele tinerilor și să aducă o nouă perspectivă în politica europeană. El este hotărât să folosească această platformă pentru a promova drepturile omului, diversitatea și incluziunea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: