Redactia.ro
Home » Știri » Cine este omul din spatele imperiului Kaufland și LIDL? Este de 17 ori mai bogat decât Gigi Becali

Cine este omul din spatele imperiului Kaufland și LIDL? Este de 17 ori mai bogat decât Gigi Becali

Cine este omul din spatele imperiului Kaufland și LIDL? Este de 17 ori mai bogat decât Gigi Becali

În spatele hipermarketurilor Kaufland și LIDL, două dintre cele mai mari lanțuri de retail din Europa, stă o figură discretă, dar de o importanță covârșitoare, Dieter Schwarz. Iată povestea incredibilă a acestuia!

Cine este omul din spatele imperiului Kaufland și LIDL

În spatele celor mai mari lanțuri de hipermarketuri din Europa, Kaufland și LIDL, se află un nume care până acum a fost mai puțin cunoscut publicului larg, Dieter Schwarz. Cu o avere impresionantă, acest magnat al retailului este de 17 ori mai bogat decât controversatul Gigi Becali și ocupă un loc de frunte în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, potrivit Cancan.

Schwarz Group, conglomeratul deținător al Kaufland și LIDL, este o prezență covârșitoare în peisajul mondial al comerțului cu amănuntul. Cu peste 20.000 de magazine și peste jumătate de milion de angajați în întreaga lume, grupul a înregistrat vânzări colosale în 2022, totalizând aproximativ 154 miliarde de euro. Dieter Schwarz, în vârstă de 85 de ani, este figura cheie din spatele acestui gigant economic. Fiind german, este demn de menționat că el este primul cel mai bogat om din Germania, conform Forbes. Născut într-o familie de antreprenori, a preluat conducerea afacerii de la tatăl său, Josef Schwarz, și a transformat-o într-un imperiu.

Povestea începe cu primul magazin LIDL deschis în Ludwigshafen, Germania, în 1973, sub îndrumarea tatălui său. În 1977, Dieter Schwarz preia conducerea și transformă lanțul LIDL într-un jucător major pe piața germană, cu deja 33 de magazine la activ. Succesul a continuat, iar în 1984 a înființat Kaufland, extinzându-și afacerea și în Franța. Cu o viziune clară și o abordare strategică agresivă, Schwarz a transformat grupul său într-unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața globală a retailului. Politica de expansiune agresivă și accentul pus pe calitatea și prețurile competitive au transformat Kaufland și LIDL în nume familiare în peste 30 de țări din întreaga lume.

Averea impresionantă a lui Dieter Schwarz nu este doar o reflectare a succesului său în afaceri, ci și a impactului pe care l-a avut asupra vieților a milioane de oameni prin crearea de locuri de muncă și prin furnizarea de produse de calitate la prețuri accesibile. Cu o avere estimată la 47,2 miliarde de dolari, acest titan al retailului nu doar că influențează economia globală, dar și modelează felul în care oamenii fac cumpărături la nivel mondial.

Sursă foto: Facebook

Cum se pronunță corect numele supermarketului LIDL

Cumpărăturile la LIDL sunt o activitate obișnuită pentru mulți români, dar câți dintre noi știm cu adevărat cum să pronunțăm corect numele acestui lanț de magazine? S-ar putea să vă surprindă aflarea adevărului, întrucât puțini dintre noi l-am spus vreodată corect. Așadar, să dezlegăm acest mister și să descoperim cum se pronunță de fapt LIDL. Cu o origine modestă, primul magazin Lidl a fost inaugurat în 1973, în Ludwigshafen, Germania. Cu doar trei angajați la început, acesta a crescut rapid și în prezent numără peste 11.000 de unități comerciale. În anul 2017, Lidl și-a făcut debutul în Statele Unite ale Americii, marcând o nouă etapă în expansiunea sa globală.

Deși Lidl și Aldi au strategii similare de vânzare (precum produse vândute în cutii de transport și un inventar raționalizat) și ambele își au originile în Germania, ele nu sunt afiliate. Aceste două lanțuri de magazine sunt rivale, contrar percepției comune. Originea numelui „Lidl” nu a fost una planificată de marketing, ci s-a dovedit a fi un noroc fericit pentru un membru al familiei fondatoare.

În 1977, în căutarea unui nume potrivit pentru lanțul lor de magazine, reprezentanții companiei s-au orientat către piețele de reduceri, supermarketurile mari și piețele angro de tip cash and carry. Însă, puțini cunosc adevărata poveste din spatele numelui.În timp ce căuta un nume potrivit, un membru al familiei fondatoare a dat peste un articol de ziar despre un pictor și învățător pensionar numit Ludwig Lidl. Fascinat de numele simplu și memorabil, acesta a decis să cumpere drepturile asupra numelui cu doar 1.000 de mărci.

Mulți dintre noi am fost obișnuiți să spunem „Lidăl”, dar aceasta nu este pronunția corectă a numelui. Florin Dumitrescu, cunoscut bucătar și fost jurat în show-ul culinar „Chefi la Cuțite”, a mărturisit că și el a căzut în capcana pronunției greșite până când a fost corectat. Acesta a explicat că în timpul filmărilor unei reclame pentru Lidl în 2015, a fost corectat de către un coleg român care i-a spus că pronunția corectă este „Lidl”. Această experiență arată cât de des se poate întâmpla să pronunțăm greșit numele unor branduri sau companii internaționale.

„Pe mine m-au certat în prima filmare. În 2015, când am semnat cu Lidl, ziceam Lidăl. Atunci când trebuia să filmăm reclama, eu așa pronunțam. Polonezii nu înțelegeau, dar era un domn român acolo care mi-a spus că nu știu nici măcar să pronunț corect. Mi-a spus că nu se zice Lidăl, ci Lidl„, a spus Florin Dumitrescu, la podcastul lui George Buhnici, potrivit Playtech. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: