Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cine este românca care a ajuns printre primii studenți la Oxford. Una dintre cele mai mari bănci din lume a angajat-o deja

Cine este românca care a ajuns printre primii studenți la Oxford. Una dintre cele mai mari bănci din lume a angajat-o deja

Smaranda Ioana Moroșanu este una dintre româncele care studiază la Oxford.

Smaranda Ioana Moroșanu, o tânără din Iași, s-a distins printre primii români care au studiat la prestigiosul Oxford și acum lucrează la una dintre cele mai mari bănci din lume, JPMorgan Chase & Co din Statele Unite ale Americii.

Povestea sa începe în clasa a X-a la Colegiul Național din Iași, unde și-a descoperit pasiunea pentru dezbateri academice. Prin implicare și perseverență, a obținut un loc în lotul național, evidențiindu-se în competițiile academice. A absolvit liceul ca șefă de promoție și a decis să-și continue studiile la una dintre cele mai prestigioase universități din Marea Britanie, Oxford.

Povestea Smarandei Ioanei Moroșanu

În 2021, Smaranda Ioana Moroșanu a încheiat ciclul de licență cu distincția first class, cea mai înaltă notă pe care o poate obține un student în Marea Britanie. După absolvire, a făcut un internship și apoi a devenit analist pe piața de capital în cadrul J.P. Morgan, bancă cu o tradiție începând din anul 1823.

Tânăra de 24 de ani oferă o perspectivă asupra zilei sale de lucru, împărtășind că aceasta începe devreme, cu analiza știrilor care pot influența acțiunile bursiere. Programul ei cuprinde activități variate, de la cercetarea anumitor companii până la discuții cu clienții. Despre rolul său de analist, afirmă că este o verificare fundamentală a acțiunilor listate la bursă.

Într-un interviu pentru Ziarul Financiar, Moroșanu evidențiază că funcția de analist oferă o perspectivă detaliată asupra acțiunilor la bursă și implică activități variate pe tot parcursul zilei.

Ce a transmis Smaranda Ioana Moroșanu despre potențialul financiar al României

Întrebată despre potențialul României, tânăra analistă consideră că țara sa are un potențial semnificativ și că evoluția oportunităților în țară va influența decizia de a se întoarce. Subliniază că România oferă o pregătire tehnică excelentă, iar interesul românilor pentru piața financiară și evaluarea acțiunilor este în creștere.

Smaranda Ioana Moroșanu reprezintă un exemplu de excelență și determinare pentru tinerii români, demonstrând că, cu pasiune și muncă asiduă, pot atinge înălțimi remarcabile la nivel internațional.

„Cred că este foarte devreme de spus. Eu cred că România are un potenţial foarte mare şi cred că asta este un consens pentru majoritatea persoanelor care s-au mutat în Marea Britanie.

Cred că majoritatea persoanelor care s-au mutat aşa ca mine în Marea Britanie s-au mutat datorită oportunităţilor şi cred că decizia de a se întoarce depinde fundamental de cum vor evolua oportunităţile în ţară.

România te pregăteşte extraordinar de bine tehnic pe orice înseamnă ştiinţe exacte”, a transmis tânăra pentru Ziarul Financiar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: