Redactia.ro
Home » Romania24H » Cine este Roxen, cântăreața care reprezintă România la Eurovision 2020

Cine este Roxen, cântăreața care reprezintă România la Eurovision 2020

Cine este Roxen, cântăreața care reprezintă România la EUROVISION 2020

Cine este Roxen, artista desemnată pentru a reprezenta România la ediția 2020 a concursului Eurovision. Anul acesta regulile de selecție s-au modificat. Cum a fost selectată cântăreața!

Anul acesta, regulile de selecție pentru competiția muzicală s-au schimbat! Postul public de televiziune a colaborat în premieră cu Global Records pentru a desemna reprezentantul țării noastre. Selecția națională Eurovision a reprezentat, în primul rând, identificarea celei mai reprezentative voci. Mai mulți artiști români au fost evaluați de o comisie de specialitate. Criteriile au fost următoarele: abilităţi vocale, interpretare, empatie muzicală și expresivitate.

Comisia de specialişti a fost comupusă din din: Crina Mardare vocal coach, Luminiţa Anghel, interpret, Lucian Ştefan, managing partner Global Records, Liana Stanciu, producător muzical radio tv şi Şeful Delegaţiei României la Eurovision, Dan Manoliu, producător tv, director artistic, Gabriel Scîrlet, regizor muzical, Liviu Elekes, compozitor şi regizor muzical, Andrei Tudor, compozitor şi Bogdan Păun, regizor muzical. Activitate a comisiei a fost supervizată de dna Florentina Aron, notar public.

Cine este Roxen, artista selectată a fost Roxen

Tânăra Roxen, pe care mulți o aseamănă cu Dua Lipa sau Billie Eilish, a devenit cunoscută atât în România, cât și în afara țării, încă de la primul single lansat – „You don’t love me”, în colaborare cu SICKOTOY.

„Roxen s-a născut la Cluj, cântă de la vârsta de 7 ani, a participat la numeroase concursuri şi a ştiut mereu că muzica este calea pe care o va urma în viaţă. În copilărie, era fascinată de domeniul artistic: se imagina scriind şi publicând cărţi, cânta la toate serbările, punea în scenă piese de teatru, pe care le filma. Atunci a simţit că marele ei vis este să fie pe scenă. Pentru ea, fiecare experienţă muzicală este o nouă călătorie spre alte lumi”, se arată într-un comunicat de presă al TVR.

Concursul internațional de muzică se va desfășura, în 2020, la Rotterdam, Olanda. Artista este originară din Cluj-Napoca și a început să cânte de la o vârstă extrem de fragedă. Mai exact, de la 7 ani, Roxen s-a făcut remarcată prin timbrul său vocal, dar și prin talentul său.

Recent, a ajuns în topurile muzicale cu melodia „You don`t love me”, piesă ce s-a auzit peste tot în lume, în ţări precum Franţa, Rusia şi Spania. Single-ul ei de debut, „Ce-ţi cântă dragostea“ a fost lansat în anul 2019 și s-a clasat pe locul 32 în preferințele muzicale ale oamenilor.

„Roxen are deja două piese în topurile muzicale: „You don’t love me” feat Sickotoy şi „Ce-ţi cântă dragostea”, care sunt difuzate în heavy rotation, atât la radiourile din România, cât şi în playlisturile tv-urilor de specialitate.

În doar câteva săptămâni de la lansare, piesa „You don’t love me” s-a regăsit în playlisturile celor mai relevante radiouri din Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazakhstan, Estonia şi Moldova, însumând peste 8 milioanede vizualizăripe YouTube”, arată comunicatul emis de TVR.

„Îmi găsesc inspirație în cam orice!”

Roxen este o artistă complexă, ce a lansat primul său single în vara lui 2019, cu un sound visător şi melodii care aduc în prim-plan o stare de reverie și unul dintre artiștii din top pe Youtube.

„În copilărie, am participat la diverse concursuri si festivaluri, insă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel și visam să cânt pe scene mari și să mă adresez publicului. Acum, sunt emoționată și provocată în același timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort.”

Milioane de vizualizări

„Videoclipul piesei „Ce-ţi cântă dragostea” a cumulat peste 7.5 milioane de vizualizări pe YouTube, iar melodia se află în heavy rotation la cele mai importante posturi de radio comerciale din România. Cu un aer visător şi un look cosmic, Roxen consideră că muzica este terapie, atât pentru ea, cât şi pentru cei care o ascultă. Melodiile ei vindecă, purifică şi aduc armonie. Muzica ei nu face diferenţe, este universală, la fel ca iubirea”, se mai arată.

Loading...