Redactia.ro
Home » Știri » Cine este tânăra ucisă de urs în Bușteni. Tragedia a șocat întreaga țară

Cine este tânăra ucisă de urs în Bușteni. Tragedia a șocat întreaga țară

Apelul salvamontiștilor pentru recuperarea rucsacului băiatului de 18 ani găsit mort în Bucegi: „Poate conține date vitale pentru întregul caz”

O tânără de 19 ani a fost atacată și ucisă de un urs pe traseul turistic Jepii Mici din Munții Bucegi. Incidentul șocant s-a petrecut sub ochii iubitului ei, care a sunat imediat la 112 pentru ajutor.

Atacul mortal al ursului

Într-o zi obișnuită de drumeție, Maria Diana, o tânără din Iași, și iubitul ei au decis să exploreze frumoasele peisaje ale Munților Bucegi. Tânăra de 19 ani locuia cu viză de flotant în București. În timp ce parcurgeau traseul Jepii Mici, s-au întâlnit cu un urs. Ursul a atacat-o pe fată direct pe potecă, trăgând-o în vegetația de lângă potecă și târând-o într-o prăpastie.

Intervenția autorităților

După apelul disperat al iubitului, echipele Salvamont și autoritățile locale au intervenit rapid. Șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat că ursul a fost în permanență în apropiere, considerând probabil că tânăra este prada lui. Eforturile de recuperare a trupului neînsuflețit au fost dificile, dar echipele de salvatori au reușit să-l aducă în siguranță. Din păcate, tânăra nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

Reacții și măsuri preventive

Incidentul tragic a stârnit reacții puternice din partea comunității locale și a turiștilor. Autoritățile au decis ca ursul să fie împușcat pentru a preveni alte atacuri similare. Specialiștii în faună investighează comportamentul animalului pentru a înțelege mai bine cauzele acestui atac neobișnuit.

Președintele Salvamont a subliniat necesitatea unor măsuri preventive mai riguroase pentru a asigura siguranța turiștilor. Printre acestea se numără instalarea de avertismente și monitorizarea constantă a traseelor frecventate de turiști. Autoritățile îndeamnă turiștii să fie vigilenți și să urmeze sfaturile experților pentru a evita astfel de tragedii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: