Redactia.ro
Home » Știri » Cine este tânărul miliardar care l-a detronat pe Elon Musk. Are doar 35 de ani

Cine este tânărul miliardar care l-a detronat pe Elon Musk. Are doar 35 de ani

GALERIE FOTO (3) Elon Musk promite restaurarea vederii și a funcțiilor locomotorii

Cine este tânărul miliardar care l-a detronat pe Elon Musk. Spre surprinderea tuturor, Elon Musk, fondatorul Tesla, a fost detronat de un bulgar de 35 de ani. Acesta este CEO-ul și co-fondatorul Robinhood și are o avere estimată la peste 3,1 miliarde de dolari.

Cine este tânărul miliardar care l-a detronat pe Elon Musk. Are doar 35 de ani

Cine este tânărul miliardar care l-a detronat pe Elon Musk. În luna iulie, Elon Musk a fost declarat cel mai bogat om din lume, cu o avere de 185 de miliarde de dolari. Creșterea averii lui Musk în ultimul an a marcat cea mai rapidă ascensiune din topul listei celor mai bogați oameni din istorie. Cu toate astea, bulgarul Vlad Tenev, l-a detronat pe Elon Musk. Acesta este acum cel mai tânăr miliardar din lume, iar experții sunt de părere că averea sa de 3,1 miliarde de dolari se va dubla în curând. Acesta s-a născut la Varna, Bulgaria, iar la vârsta de 5 ani a plecat cu părinții, ambii angajați la Banca Mondială, în SUA.

Vlad a studiat matematica și a pus bazele unei platforme de tranzacții online, numită Robinhood. Conform revistei Forbes, tânărul de 35 de ani are o avere de 3,1 miliarde de dolari, motiv pentru care este comparat cu CEO-ul SpaceX, Elon Musk.

Ce spun experții financiari

Experții financiari spun că bulgarul tinde să-și aducă firma la o valoare de piață de aproximativ 35 miliarde de dolari. Pentru acest lucru, el a făcut o ofertă publică de acțiuni al căror preț de trancționare va fi cuprins între 38 și 42 de dolari pe acțiune. Așadar, Vlad și cofondatorul Baiju Bhatt, de 36 de ani, vor vinde fiecare acțiune în valoare de aproximativ 50 de milioane de dolari în cadrul ofertei făcute publice.

După ce a urmat cursurile Universității California, Vlad a obținut un doctorat în matematică. Ulterior, a renunțat pentru a lucra mai departe cu asociatul său, Bhatt. Tenev și Bhatt și-au dorit o aplicație pe care tinerii să o poată folosi cu ușurință. „Oamenii din grupa mea de vârstă, milenialii, nu intrau pe piețe. Erau în mod deschis neîncrezători față de instituțiile care ofereau servicii financiare”, a declarat Tenev.

Ce presupune aplicația lui Tenev

Vlad Tenev și Baiju Bhatt s-au cunoscut la Universitatea Stanford, pe vremea când erau colegi de cameră și colegi de clasă. Numele aplicației Robinhood face referire la legendarul haiduc englez, care obișnuia să fure de la bogați pentru a le da săracilor. La 28 de ani, a fost introdus în revista Forbes în topul celor mai bpgați oameni din lume cu vârsta sub 30 de ani pentru finanțe și pe lista Fortune 40 sub 40. „După absolvire, Tenev și Bhatt și-au făcut bagajele pentru New York și au construit două companii financiare, vândând propriul software de tranzacționare pentru acoperirea fondurilor. Acolo au descoperit că marile firme de pe Wall Street plăteau aproape de nimic pentru tranzacționarea acțiunilor. În timp ce majoritatea americanilor primeau un comision pentru fiecare tranzacție.

Așadar, au decis să schimbe acest lucru și s-au îndreptat înapoi în California pentru a construi un produs financiar care să permită accesul tuturor pe piață financiară – nu doar celor bogați”, spun cei de la The Sun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: