Redactia.ro
Home » Știri » Cine sforăie sau aude prost poate rămâne fără permisul de conducere. Ce afecțiuni te lasă pieton

Cine sforăie sau aude prost poate rămâne fără permisul de conducere. Ce afecțiuni te lasă pieton

Cine sforăie sau aude prost poate rămâne fără permisul de conducere. Ce afecțiuni te lasă pieton

Cine sforăie sau aude prost poate rămâne fără permisul de conducere. Iată ce afecțiuni te lasă pieton.

Cine sforăie sau aude prost poate rămâne fără permisul de conducere. Ce afecțiuni te lasă pieton

Permisul de conducere nu mai este chiar la îndemâna oricui. Persoanelor care suferă de anumite afecțiuni care le afectează capacitatea de a șofa, nu le mai este permisă obținerea carnetului. Măsurile vin în contextul în care numărul accidentelor provocate de conducători auto cu probleme de sănătate a crescut considerabil.

Spre exemplu, dacă ai tulburări grave de vedere, e posibil să nu poți obține permisul auto sau să îți fie anulat. Persoanele care au mai mult de opt dioptrii nu vor mai avea voie să șofeze, conform declarațiilor Ministerului Sănătății. Cei care au pierdut un ochi rămân fără carnet timp de șase luni de la accident. Ulterior, ar avea voie să iasă pe șosea, doar cu avizul medicului oftalmolog. În schimb, discromatopsia nu mai face parte din lista afecţiunilor oculare pentru care nu se poate obţine permis de conducere. Așadar, în funcție de gravitate, o parte dintre daltoniști pot avea acces la carnetul de șofer.

Există și afecțiunile aparatului respirator care ar putea să ducă la asta. E nevoie de un aviz medical în cazul în care sunteți diagnosticat cu apnee moderată, de pildă. Afecțiunea reprezintă oprirea respirației în timpul somnului, ceea de termină trezirea bruscă în lipsa oxigenului, prin urmare sforăitul reprezintă un simptom al celor care suferă de apnee obstuctivă. Printre celelalte simptome se regăsesc senzația de sufocare, mersul la toaletă frecvent în timpul nopții, adormirea în timpul unor activități normale, capacitatea de concentrare redusă, somnolența în timpul zilei, tulburările de memorie, a relatat click.ro.

Totodată, „cei care suferă de probleme ale aparatului auditiv au nevoie de aviz medical din partea unei unități de asistență medicală autorizată”.

Tulburări ale ritmului cardiac

Infarctul miocardic la volan a reprezentat o cauză semnificativă a accidentelor de circulație, potrivit autorităților. Prin urmare, legea spune că: „Orice afecţiune care poate expune un şofer la deteriorarea bruscă a funcţionării sistemului cardiovascular care poate provoca alterarea rapidă a funcţiilor cerebrale constituie un pericol pentru siguranţa rutieră şi este incompatibilă cu calitatea de conducător auto”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: