Redactia.ro
Home » Știri » Cine sunt cei 10 finaliști din prima semifinală Eurovision 2022. Ucraina și Republica Moldova se află printre câștigători

Cine sunt cei 10 finaliști din prima semifinală Eurovision 2022. Ucraina și Republica Moldova se află printre câștigători

Se apropie a doua semifinală dar și finala concursului muzical Eurovision, fanii acestuia devin din ce în ce mai curioși să vadă cine va pleca cu marele trofeu acasă. 

Momente spectaculoase în semifinala din 10 mai 

În semifinala din 10 mai, reprezentanții țărilor participante s-au întrecut în momente spectaculoase cu scopul de a le intra în suflet telespectatorilor și pentru a se apropia de marele trofeu.

Cine a trecut mai departe prima semifinală Eurovision 

Au fost emoții mari pe scena Eurovision din prima semifinală a concursului, iar artiștii au fost supuși votului telespectatorilor, la scurt timp după prezentarea momentelor muzicale.

Pe toată durata votării, telespectatorii s-au putut bucura de diverse momente artistice planificate de către organizatorii concursului.

În urma voturilor telespectatorilor, cele 10 țări care s-au calificat în finala de sâmbără, 14 mai, au fost, în ordine aleatorie: „Elveția, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Republica Moldova și Olanda (Țările de Jos)”, „potrivit Click!”.

Cum se votează la Eurovision 2022

„Telespectatorii Eurovision 2022 au putut să voteze în prima semifinală dacă provin din una dintre cele 17 ţări ale căror reprezentanți au urcat pe scenă marţi seară, 10 mai. Cu toate acestea, nu își pot vota propria țară. Acestora li s-a alăturat și publicul din Franţa şi Italia, în procesul de vot. România nu a putut vota în această seară”, detaliază aceeași sursă.

În semifinala de joi, 12 mai, participă și România 

Reprezentantul României, WRS, cu numărul 13, va urca pe scena concursului joi, 12 mai în cea de-a doua semifinală. Atunci vor putea vota și telespectatorii ţărilor participante cărora li se adăuga telespectatorii din Germania, Spania şi Marea Britanie.În cea de-a doua semifinală vor urca pe scenă reprezentanţi din 18 ţări. 

Țările care concurează, în ordinea intrării în concurs sunt: 

„Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, România, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia și Irlanda.” mai detaliază sursa.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: