Redactia.ro
Home » Știri » Cine sunt contacții românului infectat cu variola maimuței? Cu cine s-a întâlnit bărbatul

Cine sunt contacții românului infectat cu variola maimuței? Cu cine s-a întâlnit bărbatul

Ieri, Ministerul Sănătății a confirmat existența primului caz de infectare cu virusul variola maimuței. Pacientul este un bărbat de 26 de ani, care intrase în contact cu o persoană care a călătorit în mai multe țări din Europa. Acum, autoritățile sanitare încearcă să stabilească traseul și contacții bărbatului de 26 de ani.

Cine sunt contacții românului infectat cu variola maimuței

Pacientul depistat pozitiv cu variola maimuței a mers la spital după patru zile de la apariția simptomelor. Asta înseamnă că în perioada de incubație a virusului, dar și pe când manifesta deja primele simptome, practic în perioada de contagiozitate, românul a intrat în contact cu mai multe persoane.

Acum, autoritățile sanitare sunt în alertă și au demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili condițiile în care bărbatul de 26 de ani s-a infectat de la partenerul său, întors din alte țări, dar și cu câte persoane s-a întâlnit la rândul său românul până să ajungă la spital.

Românul va sta în izolare timp de 21 de zile

În aceste momente, românul de 26 de ani este internat în spital și primește îngrijiri medicale specializate. El va rămâne internat, sub supravegherea medicilor, timp de 21 de zile.
Medicii vorbesc deja despre un vaccin împotriva virusului variola maimuței. Dat fiind faptul că virusul intră în organism prin diferite răni de la nivelul pielii ori prin tractul respirator și prin fluide corporale, specialiștii spun că doar un vaccin ar ține boala la distanță.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, şi România va avea un vaccin pentru acest virus, aproximativ 2500 de seruri care vor fi administrate contacţilor direcţi.

Rămâne de văzut, în aceste zile, dacă românul de 26 de ani a răspândit virusul sau nu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: