Redactia.ro
Home » Monden » Cine sunt părinții Alexandrei Dinu? Actrița provine dintr-o familie bună

Cine sunt părinții Alexandrei Dinu? Actrița provine dintr-o familie bună

Sursa foto: WOWbiz

Părinții actriței locuiesc în Italia, acolo unde este stabilită și actrița. Atât tatăl cât și mama au un statut important pe scara socială și profesională. Cei doi preferă să stea departe de lumina reflectoarelor și sunt divorțați încă din anul 2012.

Alexandra Dinu provine dintr-o familie bună

Părinții actriței erau angajați ai consulatului României din Milano în timpul căsniciei. Conform viva.ro, în prezent, Liliana Carmen Iacob, mama vedetei, este consul în Catania, iar tatăl ei, tot consul, Tiberiu Mugurel Dinu, în Torino. Părinții Alexandrei Dinu au deținut în România un teren de 2.500 de metri pătrați și o casă de 750 de metri pătrați în Snagov. Mama vedetei s-a recăsătorit după divorț, însă nu a decis niciodată să facă un partaj.

Aceștia au diecare o situație financiară foarte bună, după cum reiese din declarațiile lor de avere pe care le-au depus acum câțiva ani:

„Mama vedetei a câștigat 38.330 de euro pe an, aproximativ 3.200 de euro pe lună și 13.736 de lei, conform datelor apărute în 2016.
Tatăl actriței a câștigat 39.310 euro pe an și 20.198 de lei.”

În anul 2009, Alexandra Dinu le făcea o scurtă caracterizare părinților ei pentru Formula AS:

„Tatăl meu este diplomat, iar mama lucrează cu el, în Italia, la Milano. Mai am o soră, Cătălina, care stă cu părinții mei. Învață în Italia. E frumoasă… Dar noi două nu semănăm mai deloc. E alt gen. E șatenă, cu ochii aproape negri, ca și părinții mei.
Eu semăn cu bunicul dinspre tata, bunicul Niculaie, care a murit. El avea ochii albaștri. Era militar, colonel. Poate că și de la el am moștenit cultul pentru disciplină.”

Tatăl Alexandrei Dinu, probleme cu MAE

În 2020, mai exact în iulie, tatăl Alexandrei Dinu, Tiberiu Mugurel Dinu a solicitat în Justiție anularea unei rechemării din postul de consul general al României la Milano. Acesta a acuzat Guvernul României că rechemarea la postul respectiv ar fi avut la bază, de fapt interese politice care îi afectau imaginea. La vremea respectivă a demarat o acțiune în justiție împotriva Guvernului Orban și MAE, Guvernul Orban fiind acuzat de știri false la adresa lui și a solicitat astfel anularea hotărârii prin care a fost posibilă rechemarea:

„O astfel de persoană nu mai are ce căuta într-o funcție de reprezentare a statului român și este o reparație morală față de cetățenii români care au fost umiliți și agresati la votul din diaspora la alegerile prezidențiale din 2014.”, spunea Ion Danca, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În 2009, Emil Boc a solicitat ministrului de Externe rechemarea de la post pe tatăl Alexandrei Dinu, din cauza unui alt scandal, însă acesta a reușit să reziste în funcție la momentul respectiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: