Redactia.ro
Home » Știri » Cine sunt românii care vor avea salariile mărite de la 1 iunie

Cine sunt românii care vor avea salariile mărite de la 1 iunie

Ce români vor avea salarii mărite

Începând cu luna iunie 2024, un val de creșteri salariale este așteptat să aducă bucurie în rândul mai multor categorii de bugetari din România, concentrându-se în special pe sectoarele cheie ale sănătății, educației și asistenței sociale. Aceste ajustări sunt menite să adreseze nevoile stringente ale angajaților din sectorul public și să recunoască importanța rolului lor esențial în societate.

Bani mai multi pentru angajații din sănătate

Conform ultimelor anunțuri făcute de sindicatul SANITAS, personalul din sănătate va vedea o îmbunătățire notabilă a veniturilor. De exemplu, o infirmieră va beneficia de un plus de 259 de lei net la salariul său începând cu 1 iunie 2024, în timp ce o asistentă medicală debutantă va avea o majorare de 384 de lei net. Aceste ajustări salariale sunt o recunoaștere a muncii grele și a dedicării acestor profesioniști, care sunt în prima linie în îngrijirea pacienților.

Salarii mărite și pentru TESA

În același timp, angajații din sectorul non-medical, cunoscuți sub acronimul TESA, vor beneficia de o creștere de 20% a salariului de bază comparativ cu nivelul din decembrie 2023. Acest ajustament va fi implementat în două etape, prima având loc deja la 1 martie 2024, iar a doua etapă urmând să intre în vigoare la 1 iunie 2024.

Este de remarcat că, în pofida acestor creșteri, ordonanța recentă nu cuprinde modificări ale sporurilor pentru condiții de muncă, sporuri pentru lucrul în ture, pe timp de noapte sau în zilele nelucrătoare, acestea rămânând suspendate.

Pe de altă parte, polițiștii locali din România continuă să se bucure de salarii generoase, comparativ cu alte categorii profesionale din țară. Nu este necesară absolvirea unei școli specifice pentru a deveni polițist local, fiind suficientă o diplomă de liceu.

Odată angajat, candidatul va urma un program de formare în cadrul unei școli de subofițeri organizată de Ministerul de Interne. Această carieră oferă beneficii financiare considerabile, adesea depășind veniturile unor profesii care necesită un nivel înalt de educație academică, precum cea didactică.

Cât câștigă un polițist local în București

De exemplu, veniturile unui polițist local care a finalizat doar studiile liceale pot uneori să depășească salariul unui profesor cu ani de experiență. Această discrepanță salarială împinge mulți români cu educație superioară să caute oportunități de muncă în străinătate, unde pot obține venituri comparabile.

Conform declarațiilor de avere din anul 2022 ale angajaților de la Direcția Generală a Poliției Locale București, se observă că unii agenți câștigă aproximativ 8.000 de lei pe lună. În plus, aceștia beneficiază de norme de hrană anuale în valoare de circa 12.000 de lei, crescând astfel venitul total la aproximativ 8.000 de lei lunar. În comparație, un agent al Poliției Române la finalul carierei poate atinge cu greu un salariu de 7.000 de lei lunar, chiar și cu toate sporurile incluse.

Diferențe mari salariale între anumite categorii de persoane

Aceste creșteri salariale și discrepanțe remuneratorii subliniază complexitatea și variabilitatea sistemului de salarizare din sectorul public românesc. Ele reflectă de asemenea provocările în asigurarea echității și competitivității în cadrul diferitelor categorii profesionale.

Pe măsură ce economia României continuă să se dezvolte, este esențial ca politica salarială să fie revizuită și adaptată periodic pentru a răspunde atât necesităților angajaților cât și realităților economice. Aceste ajustări salariale nu numai că recunosc importanța vitală a profesioniștilor din domeniile esențiale, dar contribuie și la stabilizarea financiară a acestora, încurajându-i să rămână în țară și să contribuie la dezvoltarea națională.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: