Redactia.ro
Home » Știri » Cine sunt și cu ce s-au ocupat părinții lui Klaus Iohannis? Președintele României e mândru de originile sale

Cine sunt și cu ce s-au ocupat părinții lui Klaus Iohannis? Președintele României e mândru de originile sale

Klaus Iohannis este extrem de discret în ceea ce privește viața personală, însă au fost câteva ocazii în care a vorbit despre familia sa. Cel mai recent a făcut-o în cartea sa, „Pas cu pas”, dezvăluind ce profesii au avut părinții lui, dar și unde locuiesc acum.

Klaus Iohannis provine dintr-o familie modestă de transilvăneni

Șeful statului a mărturisit că s-a născut pe 13 iunie 1959, în Sibiu, în familia unor transilvăneni cu venituri modeste. „”M-am născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie modestă de saşi transilvăneni. Deşi părinţii mei au emigrat în anii ’90 în Germania, eu am ales să rămân în Sibiu. Am urmat cursurile Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii «Babeş Bolyai» din Cluj Napoca şi, începând cu anul 1983, mi-am îndeplinit visul de a mă afla de cealaltă parte a catedrei la liceul în care am studiat. Am predat la mai multe şcoli şi licee din Sibiu, inclusiv la Colegiul Naţional «Samuel von Brukenthal», după care, până în anul 2000, am activat ca inspector general în acelaşi domeniu educaţional care mi-a adus cele mai mari satisfacţii”, se prezintă Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Cu ce s-au ocupat părinții lui Klaus Iohannis

Susanne și Gustav Heinz JOhannis, părinții lui Klaus Iohannis, trăiesc de mai bine de 20 de ani în Germania. Anterior pensionării, părinții șefului statului au avut meserii modeste. Mama sa a fost soră medicală, iar tatăl său a fost angajat ca technician la o firmă din Sibiu. „Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluție. Părinții mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari.

Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aș fi resimțit mult mai puternic despărțirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor și mi‑am continuat propriile planuri”, a mărturisit Klaus Iohannis în cartea „Pas cu pas”.

Cine e sora lui Klaus Iohannis? Cum arată și cu ce se ocupă Krista
Așa arată familia lui Klaus Iohannis

Numele lui Klaus Iohannis, greșit în acte

Ceea ce nu se știe e că numele șefului statului ar fi trebuie să înceapă tot cu „j”, asemenea numelui purtat de părinții lui. Însă, dintr-o eroare birocratică, Klaus a ajuns să se numească „Iohannis” în loc de „Johannis”. El povestește că nu a dorit să corecteze această greșeală: „Nu mi s-a părut necesară, e o procedură birocratică ceva mai complicată și chiar dacă cunosc pe cineva la primărie am preferat să las lucrurile așa. Sunt cetățean român get-beget și numai cetățean român.

Nu am avut și nici nu mi-am dorit o altă cetățenie. Bănuiesc că lumea a crezut că am cetățenie germană, ceea ce nu este cazul. Nu am dorit-o, nu mi-o doresc, sunt foarte mulțumit cu cetățenia mea română”, a spus politicianul, notează capital.ro.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: